British International School of Timisoara is a candidate school* for the International Baccalaureate Diploma Programme. The school is pursuing authorization as an IB World School. IB World Schools share a common philosophy – a commitment to high-quality, challenging, international education – that we believe is important for our students**.

Despre noi

EDUCAȚIE DE RENUME MONDIAL ȘI CALIFICĂRI RECUNOSCUTE LA NIVEL INTERNAȚIONAL

British International School of Timișoara este prima școală cu program educațional de sorginte britanică din partea de vest a României. Școala este un proiect menit să introducă un curriculum, o nouă viziune și o filozofie inovative în educația preuniversitară din zona de vest a României.

Sistemul de educație cu rădăcini în Marea Britanie îmbină armonios un curriculum academic robust și echilibrat, de calibru internațional (limbi străine, matematică, științe, tehnologie, arte creative, științe socio-umane, educație fizică) cu o multitudine de activități extra curriculare menite să dezvolte copiii din punct de vedere social, emoțional, cultural și spiritual.

Activitatea de predare – învățare se desfășoară în limba engleză, cu excepția limbii române. Instituția noastră de învățământ angajează cadre didactice din Marea Britanie alături de care vor fi angrenați dascăli din întreaga lume, cu experiență relevantă în școli similare. Toate cadrele didactice recrutate la nivel local vor urma un program intensiv de perfecționare, menit să le ofere toate informațiile și instrumentele necesare pentru a-i ajuta să îmbrățișeze abordarea promovată prin viziunea și obiectivele noastre.

Elevii care se alătura British International School of Timișoara pășesc într-o lume fără frontiere în care oportunitățile și visele se pot dezvolta direct proporțional cu dorințele, efortul, ambiția și determinarea acestora. Elevii vor putea absolvi British International School of Timișoara cu un portofoliu bogat care oferă posibilitatea de a accesa universități de top din lume, inclusiv din România.

British International School of Timișoara a obținut statutul de Școală Internațională Cambridge și își propune să devină IB World School (Baccalaureat Internațional). Este, de asemenea, membră a Consiliului de Școli Internaționale Britanice (COBIS), care este perceput ca fiind cea mai înaltă distincție pentru o școală de curriculum britanic, din alte țări. Cambridge International School status and it aims to become an International Baccalaureate World School. It is also a compliance member of the Council of British International Schools (COBIS), which is perceived as being the highest distinction for an overseas British curriculum school to achieve.

BIST is currently enrolling students with ages 4 – 16 years old (Reception – Year 11). In most year groups we have two sets per year group and we remain committed to keeping the class size low. The school will develop gradually and will eventually have two sets per year group for all classes. We estimate that we can reach full capacity (600 students) for this location by 2022.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Members of the school staff came together last Friday evening to work on our Forest School area.

We had a very productive time making an insect hotel, a barefoot path and a sign for the area. We also tidied up the pond area, planted some seeds and installed some screening.
We have exciting plans for continuing to develop this area to hopefully provide a quiet space for reflection, as well as an area for exciting outdoor activities.🌱🧘‍♂️🌳

‍♂️🌳

#BISTcommunity
#BISTcommunity dooradventures rs beginnings2021
... See MoreSee Less

Members of the school staff came together last Friday evening to work on our Forest School area. We had a very productive time making an insect hotel, a barefoot path and a sign for the area. We also tidied up the pond area, planted some seeds and installed some screening. We have exciting plans for continuing to develop this area to hopefully provide a quiet space for reflection, as well as an area for exciting outdoor activities.🌱🧘‍♂️🌳#BISTcommunity #ForestSchool #outdooradventures #naturelovers #reflection #newbeginnings2021 #newacademicyear2021

Welcome back to school!🎉🤗
We are so happy to welcome our students back to school for the new academic year.
We wish them all a successful year full of great moments and rich experiences.

ces.

#BISTcommunity
unity s2021 r2021 ldren lence
... See MoreSee Less

Welcome back to school!🎉🤗We are so happy to welcome our students back to school for the new academic year.We wish them all a successful year full of great moments and rich experiences.#BISTcommunity #newbeginnings2021 #newacademicyear2021 #happychildren #aimforexcellence #LetsMakeItCount

Calendarul și programul școlar

Amplasament Școală

Procedura de admitere

De ce British International School of Timisoara?

 • Grupe de an cu un colectiv restrâns – maxim 20 elevi în fiecare grupă cu un cadru didactic la fiecare 10 elevi, în școala primară.
 • Facilități și resurse moderne.
 • Săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, teatru, muzică, științe.
 • Spațiu generos pentru educația în afara clasei, recreere și educația fizică și sport.
 • Un mediu de lucru sănătos, sigur, atractiv și stimulant.
 • Curriculum britanic oferit de Centru Internațional de Examinare Cambridge.
 • Predare în limba engleză, dar având limba română parte din curriculum.
 • Profesori din Marea Britanie și profesori internaționali cu experiență în școli similare.
 • O abordare didactică modernă în clasă și în afara orelor de curs.
 • Acreditări naționale și internaționale.
 • Încurajarea și susținerea respectului de sine și a încrederii în forțele proprii.
 • Comunicare permanentă cu părinții prin rapoarte periodice și catalog electronic.
 • Comunicare continuă deschisă cu părinții și o politică a ușilor deschise.
 • Consiliere educațională și profesională continuă, bazată pe abilitățile și pe preferințele elevilor.
 • Standarde academice riguroase.
 • Oportunități deosebite de absolvire cu un portofoliu academic recunoscut la nivel internațional.

Mesajul Directorului

Sunt încântat să vă urez bun venit la British International School of Timisoara.

Aș dori să încep prin a spune că sunt fericit și mândru să fac parte din echipa care dezvoltă în Timișoara ceea ce ne face plăcere să numim a fi „the Foundation on which our children can flourish"și anume British International School of Timisoara.

Educația constituie cel mai de preț dar pe care îl putem oferi copiilor noștri, întrucât aceasta este cheia pentru viitorul și identitatea lor. Din acest motiv, e important să ne asigurăm că tot ceea ce facem acasă ca părinți, și la școală, în calitate de dascăli, este să oferim copiilor noștri cel mai propice mediu de dezvoltare emoțională și de evoluție pe toate planurile.

 Angajamentul pe care ni-l asumăm noi, echipa BIST, este acela de a face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că prin folosirea unui curriculum de sorginte britanică și a unei abordări internaționale, oferim o experiență unică atât copiilor cât și cadrelor didactice. Atmosfera primitoare, ca într-o mare familie are la bază respectul, încrederea și compasiunea.

 În cadrul BIST ne dorim ca toți membrii comunității să înțeleagă și să adere la etosul și valorile școlii. Educația este calea spre o viață fericită, plină de obiective, succes și reprezintă cel mai important aspect care contribuie la construirea unei societăți sănătoase și puternice. O educație robustă poate fi construită doar pe o fundație care combină valorile fundamentale cu regulile și reglementările in vigoare, menite să protejeze toți membrii comunității și totodată să ofere tuturor oportunități egale de dezvoltare și progres.

 Unul dintre obiectivele noastre pe termen lung este acela de a ne asigura că toți elevii vor absolvi școala ca tineri adulți educați, responsabili, independenți și fericiți. Tineri cu o abordare complexă, pozitivă și echilibrată asupra vieții, cu deprinderi, abilități, competențe și valori care le vor permite, nu doar să își clădească o viață de succes, ci și să aducă o contribuție importantă pentru comunitatea în care vor trăi. 

 Dorim ca toți elevii care vor absolvi această școală să aibă capacitatea de a-și conștientiza punctele la care excelează dar și punctele care necesită îmbunătățire, pasiunile și competențele. Mai mult, dorim ca toți elevii să învețe cum să trăiască o viață plină de sens.

BIST are la dispoziție o echipă de primă clasă, cu profesori și personal experimentat și pasionați, o conducere remarcabilă pentru a oferi impuls și îndrumare, pentru a sprijini personalul care iubește ceea ce face și oferă un sentiment real de apartenență în comunitatea BIST.

Vă invit să veniți, să ne vizitați școala, să observați modul de predare-învățare, să savurați atmosfera unică de care suntem atât de mândri. Sper că veți decide să vă alăturati comunității BIST.

Cu deosebită considerație, 

Ciprian TIPLEA
Director Academic

Consiliu Director

Consiliul British International School of Timisora joacă un rol esențial în stabilirea caracterului educațional și respectiv a viziunii după care se ghidează instituția de învățământ.

Acesta elaborează planul de dezvoltare strategică a instituției de învățământ, aprobă bugetul anual, capitalul, strategia de investiții și procedurile care vor susține procesul educațional optim al elevilor înscriși în cadrul BIST.

Organisation Chart

Ovidiu Sandor

PHD, MSc, BSc

Președinte

Dl Ovidiu Șandor este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România si este extrem de implicat de dezvoltarea comunității locale. Principalul său domeniu de activitate este domeniul imobiliar. Proiectele sale de clădiri de birouri moderne și multifuncționale, precum și zonele rezidențiale sunt recunoscute pentru flerul lor inovativ. Cunoscut pentru calitatea proiectelor sale și impactul pozitiv pe care acestea le au asupra comunității, Ovidiu Șandor a câștigat numeroase premii, inclusiv EY – Antreprenorul anului - în 2019. Pe lângă implicarea sa în industria construcțiilor, domnul Șandor este implicat și în proiecte civice. Bienala Art Encounters este foarte cunoscută la nivel local și are un impact semnificativ asupra comunității timișorene și a zonelor învecinate.

După cum mărturisește, implementarea unei educații internaționale de top, prin deschiderea British International School of Timisoara, în vestul României, este un proiect special și aparte. Domnul Șandor este principalul fondator al BIST și Președintele Consiliului Director. El este implicat în mod activ în dezvoltarea strategică a școlii și, împreună cu Consiliul Director și echipa de conducere executivă a școlii, dorește să pună bazele celei mai bune școli din țară și să creeze un centru de excelență în materie de educație.

Dl. Șandor poate fi contactat prin intermediul școlii la adresa de email: office@britishschool-timisoara.ro

Sorin Maxim

BA, BSc

Membru

Sorin Maxim este o persoană cunoscuta si extrem de implicată in dezvoltarea a o serie de proiecte benefice pentru comunitatea de vest a tarii. Sorin Maxim oferă o experiență și o expertiză semnificativă în ceea ce privește gestionarea și supravegherea unui proiect complex precum acesta. In cariera sa profesionala a îndeplinit diverse funcții în industria afacerilor, inclusiv președinte, consultant și lector. Expertiza sa include cunoștințe legate de legislație și dezvoltare regională, contribuind la facilitarea birocrației complexe și a protocoalelor necesare pentru înființarea școlii.

Sorin Maxim crede cu tărie în puterea educației; a conștientizat importanța unei educații solide prin numeroasele sale călătorii în Europa, asociații de afaceri și implicarea în diverse comitete. Mai mult decât atât, Sorin Maxim este profund interesat de implementarea cu succes a acestei instituții educaționale. Își pune la dispoziție toate abilitățile sale diplomatice și toate cunoștințele legate de reglementări și finanțare pentru a asigura o trecere lentă spre funcționarea efectivă a școlii și spre crearea acelei instituții pe care a vizualizat-o la momentul fondării.

Sorin Maxim poate fi contactat prin intermediul școlii la adresa de email: office@britishschool-timisoara.ro

Animona Hutu

MSc, BSc

Membru

Doamna Animona Huțu, membru al consiliului director al școlii noastre, are o experiență managerială îndelungată. Președinte a unei companii românești cu tradiție, a reușit să îmbine, cu succes, munca cu voluntariatul, fiind timp de 7 ani Președinte al Federației Române de Badminton, perioadă în care a implementat un important proiect al sportului școlar, Shuttle Time, prin care, cu ajutorul învățătorilor, profesorilor și directorilor de școală, badmintonul a ajuns în peste 250 de școli din țară.

Animona are și experiență didactică, colaborând în trecut, în calitate de tutore, la cursurile de management organizate de o firmă parteneră cu Open University din Marea Britanie.

Din dorința de a-și aduce o contribuție continuă în formarea și dezvoltarea noilor generații, s-a alăturat proiectului nostru, fiind unul dintre fondatorii școlii noastre.

Animona este unul din cei care cred cu tărie în importanța sportului, ca instrument pentru formarea caracterului și ambițiilor copilului și ca instrument de dezvoltare a relațiilor interumane pozitive, a calităților de leader si a capacității de muncă în echipă.

Dna. Huțu poate fi contactată prin intermediul școlii la adresa de email: office@britishschool-timisoara.ro

Ciprian Țiplea (Director Academic) și Alina Barna (Director Financiar) sunt parte din echipa fondatoare și au un rol activ în dezvoltarea strategică a școlii. Găsiți detalii despre ei la secțiunea - Echipa de management a școlii.

Echipa de management a școlii

Ciprian D. Țiplea

PGCE, BSc, MEd

Director Academic  

Ciprian s-a alăturat echipei noastre încă din faza de concepere a proiectului, implicându-se în mod activ în pregătirea deschiderii școlii. Este originar din Timișoara, unde a urmat şi cursurile universitare devenind profesor de matematică în 2001. Ciprian a părăsit Timişoara în 2002 şi de atunci și-a îmbogățit experiența activând ca profesor, dar și ocupând diferite funcții manageriale în sectorul educațional de sorginte britanică. A avut oportunitatea de a-și exercita profesia în cadrul unor școli internaționale din București, dar și în sectorul educațional privat din Marea Britanie.

Experiența sa în leadership-ul și managementul școlilor internaționale însumează 12 ani. Timp de 9 ani a ocupat funcția de director academic al unei prestigioase școli din București având curriculum britanic. În ultimii cinci ani a obținut titlul de master în Managementul Educației, iar recent, Cambridge Education Inspectorate i-a acordat statutul de Inspector pentru școlile britanice din afara Regatului Unit (British Schools Overseas Inspector).

Contact: headofschool@britishschool-timisoara.ro

Bogdan N. Lazăr

PGCE, BA, BSc, MA

Deputy Head of School 

Bogdan joined the British International School of Timisoara as the Deputy Head of School. Bogdan is a fully qualified teacher with experience working in international schools from Asia and Europe. In his previous appointment, Bogdan served as IB Coordinator and Upper School Management Team member at a premier international school in Germany.

În cariera sa, Bogdan s-a specializat în predarea programelor Cambridge și IB și a deținut funcții de management, de la șef catedră până la director de școală. În plus, Bogdan a avut oportunitatea deosebită să activeze, cu normă parțială, ca profesor universitar asociat la o universitate de prestigiu. Bogdan este, de asemenea, examinator IB și îi place să marcheze scripturi de examen sau să modereze componentele evaluate intern. Calificările sale includ o diplomă de licență (Hons), un PGCE și un master; deține, de asemenea, un certificat de statut calificat de profesor din Regatul Unit și a absolvit recent un curs de educație globală din Statele Unite. Fiind convins de faptul că învățăm pe tot parcursul vieții, el a decis să-și continue educația urmând o a doua diplomă de licență într-o universitate elvețiană.

Bogdan este pasionat de călătorii și este un automobilist convins, mărturisind că mersul cu motocicleta pe străzile aglomerate ale Chinei și condusul pe autostrăzile din Germania sunt două mici lucruri care îi vor lipsi în Romania.

Bogdan este căsătorit și are o fiică de 10 ani, elevă în anul 6 în BIST.

Contact: bogdan.n.lazar@britishschool-timisoara.ro

Alina Barna

BA, ACCA 

Director Financiar

Alina s-a alăturat ca voluntar echipei noastre în primăvara 2018 şi a lucrat împreună cu colegii săi la implementarea acestui proiect. Ea are o experienţă bogată, de doisprezece ani, în audit şi în consultanţă financiar-contabilă, precum şi în raportări financiare.

A avut ocazia să experimenteze pentru o perioadă de un an modul de viaţă din Canada precum şi cel din Germania la Universitatea Regensburg. Alina este membru ACCA - Association of Chartered Certified Accountants din Marea Britanie.

Contact: office@britishschool-timisoara.ro

Paul Jennings

PGCE, BA

Head of Secondary School

Paul s-a alăturat echipei British International School of Timișoara ca director de gimnaziu și liceu. A absolvit cu diplomă de merit studiile universitare, specializarea Literatură Engleză în cadrul Universității Sheffield, obținând ulterior o diplomă postuniversitară în Educație în Limba Engleză și Teatru. Paul are o experiență vastă în școli din Marea Britanie atât ca pedagog, cât și în posturi de conducere. A predat în Kent, Hertfordshire, dar și la o școală cu internat din Gloucestershire în Marea Britanie, ulterior în Elveția și în ultimii ani în România.

Paul consideră că educația este esențială pentru asigurarea succesului viitor al elevului: integritatea, coerența, respectul, curiozitatea, creativitatea, implicarea în comunitate și determinarea vor sta la baza noii generații de elevi BIST.
British International School of Timișoara este un proiect nou, iar Paul consider că primii elevi ai acestei școli au ocazia fantastică să participe la această aventură din prima zi. Ei vor absolvi BIST în anii următori, nu doar cu rezultate excelente la examene, dar, la fel de important, simțind că au luat parte la o călătorie deosebită de explorare și descoperire, experiență care le va marca pozitiv întreaga viață.
În viața personală, pasiunile lui Paul includ gătitul, drumețiile, plimbarea cu bicicleta, cinematografia mondială, literatura și este un suporter înfocat al echipei Manchester United.

Contact: paul.jennings@britishschool-timisoara.ro

Claire Bithell

PGCE, BA

Director Școala Primară

Claire s-a alăturat echipei BIST in anul 2019 si are experiența didactică de peste 29 de ani. Claire si-a obținut calificarea pedagogica in Marea Britanie, unde și-a început și cariera de profesor. Pe parcursul anilor, Claire a acumulat experiență în diferite școli internaționale, unde a deținut și funcții de management.

Înainte de a se alătura echipei noastre, Claire a petrecut 9 ani într-o școală internațională din Germania, unde a lucrat pentru Ministerul Apărării Britanice ca profesor și inspector pentru învățământul pre-școlar și școlar. Claire este, începând cu August 2020, noul Director al ciclului primar. Este deosebit de încântată să-și folosească experiența pentru dezvoltarea școlii în beneficiul copiilor și profesorilor din școala primară.

Fiind unul dintre cadrele didactice care au fondat BIST, Claire consideră că avem o școală deosebită, cu elevi minunați, o echipă didactică foarte bună și o echipă de conducere motivată să dezvolte școala la toate nivelurile de activitate.

Contact: claire.bithell@britishschool-timisoara.ro

 Our World Class Teachers

Profesori Școala Primară

Manuela Constantin

PGCE, BA, EYFS Certificate

Coordonator Grupa Pregătitoare and Teacher Reception 

Manuela s-a alăturat echipei British International School of Timișoara în calitate de învățătoare și coordonator al grupei pregătitoare. Manuela a absolvit studiile universitare și modulul pedagogic la Universitatea București. Ulterior, a obținut diploma în domeniul Educației Timpurii a elevilor de la Universitatea din Roehampton din Londra. Cu o experiență de peste douăzeci de ani în educația în sistem internațional britanic, Manuela a făcut parte din echipa de management la una din primele grădinițe internaționale de curriculum britanic din România. În ultimii zece ani, Manuela a coordonat grădinița și clasa pregătitoare din cadrul unei școli internaționale cu programă britanică din București.

Înainte de aceasta, a făcut parte din echipa de conducere într-una dintre primele creșe internaționale cu un curriculum britanic din România. Manuela adoră să călătorească, să citească și să meargă la cinema. Ea își aduce experiența înfășurată în dragoste și gata să-i hrănească pe toți tinerii noștri elevi.

Contact: manuela.constantin@britishschool-timisoara.ro

Emma Davison

PGCE, TEFL, BA

Primary School Teacher 

Emma este originară dintr-o localitate situată în nord-estul Angliei, unde a și urmat școala până la vârsta de 18 ani. A obținut diploma de licență la University of Central Lancashire, iar mai apoi și-a completat modulul pedagogic la University of Liverpool. Pe parcursul carierei ei de peste 20 de ani, Emma a avut oportunitatea de a preda în școli internaționale din Asia, Africa și Europa. Emma s-a specializat în lucrul cu elevii de nivel preșcolar și școlar. Totodată a deținut diverse roluri manageriale la ciclul primar.

În timpul liber, Emma călătorește împreună cu soțul ei și îi place să exploreze frumusețile naturii. Emma este nerăbdătoare să descopere Romania și Europa de Est.

Contact: emma.davison@britishschool-timisoara.ro

Simona Marinela Molnar

PGCE, BA

Primary School Teacher

Simona a absolvit Universitatea Middlesex, Londra, cu o diplomă de licență în arte și învățământul primar, cu statut de profesor calificat pentru școala primară în Marea Britanie. După terminarea studiilor în Marea Britanie, Simona a lucrat ca profesor în sistemul educațional primar în Londra.

Simona a avut ocazia să lucreze cu elevi din diferite culturi și medii și înțelege semnificația incluziunii în clasă și în școală. Are experiență în calitate de coordonator Jolly Phonics (sistemul de învățare a literelor, sunetelor si cuvintelor in limba engleză din Marea Britanie) și este dedicată să ofere sprijin copiilor și părinților care sunt la început în experiența lor într-o școală cu predare în limba engleză. Simona este entuziasmată de oportunitatea de a lucra cu elevii din BIST și iși propune să-i ajute să obțină tot ce este mai bun din experiența în școală. La nivel personal, Simona adoră să călătorească, să citească si să petreacă timp cu familia și prietenii.

Contact: simona.molnar@britishschool-timisoara.ro

Jane Mihalache

PGCE, BA

Coordonator Stagiul 1 (anii 1 și 2) and Primary School Teacher 

Jane s-a alăturat British International School of Timișoara ca învățătoare la Anul 2. A absolvit Birmingham Polytechnic cu o diplomă de licență în arte în domeniul designului tridimensional. A continuat cu programul PGCE în artă și design la Universitatea din University of Central England din Birmingham. Jane are o experiență didactică de șaptesprezece ani, lucrând la Birmingham, Londra și Manchester, în Marea Britanie, precum și în străinătate. Înainte de a intra în BIST, Jane a predat la British International School of Bucharest, unde a fost implicată în rolurile de predare și management.

De-a lungul anilor, Jane a avut ocazia să-și dezvolte pasiunea pentru educația holistică, cu un accent puternic pe îngrijirea pastorală. A lucrat la o serie de inițiative, de exemplu, incluzând dimensiuni globale în curriculum, organizând și derulând excursii educaționale internaționale, programe de schimb cultural pentru elevi, implicare comunitară, zile tematice, programe de îndrumare, organizarea de conferințe tip Națiunile Unite, adunări școlare și spectacole.În afara învățământului, Jane continuă să-și urmărească interesele în viață. Interesul ei pentru călătoriile culturale și istorice continuă să influențeze propriile proiecte creative personale.

Contact: jane.mihalache@britishschool-timisoara.ro

Andreea Lazăr

PGCE, BA, MA, TESOL

Primary School Teacher 

Andreea se alătură școlii noastre de la International School on the Rhine, o școală internațională de prestigiu din Germania. Andreea are experiență de peste 15 ani în școli internaționale din China, Germania, Statele Unite ale Americii și România, fiind calificată să predea atât în Marea Britanie cât și SUA.

Andreea și-a început cariera didactică în Statele Unite ale Americii. Ea s-a specializat în predarea programelor de studiu internaționale britanice și americane. Andreea a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București în 2005, deținând și o diploma de master în psihologie.

Andreea este căsătorită și are o fiică de 10 ani, elevă în anul 6 în școala noastră.

Contact: andreea.lazar@britishschool-timisoara.ro

Daniela Ene

PGCE, BA, MA

Primary School Teacher

Daniela este din București și are o experiență de peste nouăsprezece ani în școli internaționale la ciclul primar. Ea se alătură echipei BIST ca profesor la Anul 4. După obținerea calificării de învățător la școala primară, a absolvit Facultatea de Drept și Facultatea de Psihologie în București. Continuând procesul de dezvoltare profesională, Daniela a obținut și o diplomă de master în Psihologia Educațională și Consiliere Școlară în București.

Pe parcursul carierei, Daniela a avut oportunitatea să experimenteze atât sistemul de educație britanic, cât și cel american. De-a lungul anilor, s-a implicat activ într-o multitudine de activități, ceea ce i-a oferit posibilitatea să dezvolte competențe în domenii variate, în plus față de activitatea la clasă: consilierea elevilor, programe de suport pentru elevi cu nevoi de învățare speciale, organizarea evenimentelor școlare, precum și săptămâni tematice. Danielei îi place să citească, este un mare promotor al stilului de viață sănătos și al abordării Growth Mindset în educație și în viață, în general.

Contact: dana.ene@britishschool-timisoara.ro

Emma Bray

PGCE, BA, MA

Primary School Teacher

Emma graduated from Staffordshire University, Stoke-on-Trent, with a Forensic Psychology honours degree. She was inspired to become a teacher after initially beginning a career in the NHS, working on a forensic unit for mentally disordered offenders. She began to volunteer at a local school in her free time and then embarked on a PGCE in Primary Education. She has six years’ experience of teaching in the UK, where she taught in Key Stage One. She has a lot of experience in phonics and she part devised a new and very successful phonics scheme for the school. She has a lot of experience of working with children with special education needs, ranging from mild to severe. She has trained several student teachers, supporting and guiding them to successfully complete their final placements.

She is keen to keeping up to date with educational research and took a master’s module in Reflecting on Practice, to develop her teaching further, implementing several changes in her teaching practice. Before emigrating from the UK, she earned a TEFL qualification. She spent two years abroad now, teaching in Ferrara, Italy and Bucharest, Romania. She is now looking forward to teaching the children at BIST. On a more personal note, in her free time, she enjoys travelling and trying new things.

Emma has a real passion for hiking, particularly in the mountains. She enjoys learning languages and hopes to be able to speak Romanian fluently. She rescued a puppy this year and enjoys spending time with her and teaching her new tricks.

Contact: emma.bray@britishschool-timisoara.ro

Alina Zorina

PGCE, BA, MA

Primary School Teacher

Alina este originară din Ucraina și s-a alăturat echipei noastre în calitate de profesor la Anul 2 în 2019. A absolvit studiile universitare cu o diplomă în Pedagogia Învățământului Primar și a obținut o diplomă de master în Managementul Educației în 2006.

După finalizarea studiilor, Alina a petrecut trei ani activând ca învățător la ciclul primar în diferite școli din Ucraina. Ulterior, și-a dorit să experimenteze educația în sistem internațional și astfel, Alina a petrecut ultimii șase ani lucrând ca învățătoare în școli internaționale în Coreea de Sud și Kuweit. Alina aduce la BIST pasiunea pentru educație și implicarea în dezvoltarea copiilor în primii ani de școală, multă energie, determinare și bucuria de a face parte din construcția unei şcoli și comunități cu adevărat internaționale.
În viața personală, Alina iubește literatura, origami și drumețiile.

Contact: alina.zorina@britishschool-timisoara.ro

Andrew James Hainsworth

PGCE, BA, MA

Primary School Teacher

Andrew graduated from the University of Liverpool with a bachelor’s degree in Latin. After two years of teaching English in Egypt, he completed his PGCE at the University of Newcastle. Andrew has taught mainly in Cairo with spells in Gloucester, Porto and Hartlepool. Andrew and his wife Jane have two wonderful children. Caity recently graduated in Mathematics from the University of Edinburgh and is now working for the NHS in the blood sciences laboratories. Michael is currently studying to be a Physics teacher and he might yet end up here in Timisoara.

Andrew enjoys encouraging his students to be independent learners and he always tries to inject creativity and a love of learning into his classroom practice. Sports and Drama are both great passions and Andrew hopes to see lots of motivated students ready to try lots of new skills and activities.

Andrew has a lifelong passion for Rugby and has loved diving in the Red Sea. He is now hoping to spend a little more time walking in the beautiful Romanian countryside, improve his skiing as well as testing out his paddle boarding skills.

Contact: andrew.hainsworth@britishschool-timisoara.ro

Benjamin Shorten

MA (hons)

Primary School Teacher

Benjamin s-a alăturat echipei British International School of Timișoara în calitate de profesor la Anul 5. Benjamin a crescut în Mallorca, Spania, unde a urmat Queen’s College International School. Este un vorbitor nativ de limbă engleză, dar și vorbitor de limbă spaniolă. Benjamin a predat timp de cinci ani elevilor spanioli, în limba engleză.

A studiat Educația pentru Școala Primară la Universitatea Dundee din Marea Britanie și a lucrat de la absolvire ca învățător la ciclul primar în sistemul de învățământ scoțian.
Benjamin este un jucător pasionat de rugby, fotbal și iubește educația fizică și matematica.

Contact: benjamin.shorten@britishschool-timisoara.ro

Charlotte Banerjee

PGCE, BA

Primary School Teacher

Charlotte este absolventă a Universității din Londra și a obținut diploma de licență în lingvistică. Parte a programului de studii i-a oferit oportunitatea să studieze și în Beijing. Charlotte a finalizat modulul pedagogic la University of Leicester din Marea Britanie, unde a și a predat timp de 2 ani și a coordonat catedra de limbi moderne. Ulterior s-a mutat la o școală internațională britanică din Polonia și acum așteaptă cu nerăbdare să se alăture echipei BIST.

Charlotte este pasionată de crearea unui mediu de învățare care facilitează dezvoltarea holistică a copiilor, iar în planificarea orelor include o serie de elemente creative și atractive menite să stimuleze curiozitatea și interesul copiilor.

În timpul liber Charlotte este pasionată de lectură, muzică și călătorii. De asemenea, îi place să cunoască limba și cultura locurilor pe care le vizitează.

Contact: charlotte.banerjee@britishschool-timisoara.ro

Edward Bithell

PGCE, BSc

Coordonator Stagiul 2 (anii 5 și 6) and Primary School Teacher

Edward s-a alăturat echipei BIST în calitate de profesorul la Anul 6. A absolvit studiile universitare cu diplomă de merit în Biologie, ulterior obținând calificarea de profesor la ciclul primar la Universitatea Birmingham, Marea Britanie. După finalizarea studiilor, el a predat timp de unsprezece ani în diferite școli din Marea Britanie. În această perioadă, a fost implicat și în coordonarea departamentelor de matematică, științe și tehnologia informației.

În ultimii nouă ani, Edward a activat ca învățător și membru al echipei manageriale în școli internaționale din cadrul comunității militare britanice în Germania, lucrând cu elevi cu vârste între 5 și 11 ani. Edward este pasionat de educația în aer liber și a urmat cursuri de dezvoltare profesională privind implementarea acestui concept în școli. Una din dorințele și obiectivele lui este să integreze mediul înconjurător și natura în actul educațional pentru a le arăta copiilor relevanța noțiunilor teoretice studiate la clasă și pentru a îmbunătăți procesul de învățare.

Contact: edward.bithell@britishschool-timisoara.ro

Anthony Moore

PGCE, BA

Primary School Teacher 

Anthony este din Luton, Anglia, unde a absolvit studiile universitare și a obținut calificarea de profesor în învățământul primar. Și-a început cariera de profesor în orașul său natal, iar după 5 ani a decis să lucreze în școli internaționale călătorind în Praga și apoi București. Anthony este adeptul unui stil de predare și învățare prin care copiii sunt stimulați și încurajați să se implice, să exploreze și să se dezvolte emoțional și academic.

În timpul liber, Anthony petrece timp cu familia, călătorește și iubește sportul. Anthony așteaptă cu nerăbdare să descopere frumusețea care se găsește în vestul României.

Contact: anthony.moore@britishschool-timisoara.ro

Profesori de Specialitate Școala Primară

Fabiana Merișanu

PGCE, BA

Profesor de Educație Fizică și Sport

Fabiana s-a alăturat echipei British International School of Timisoara în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport. Ea a crescut în Timişoara, oraş în care şi-a finalizat studiile şi unde îşi desfăşoară activitatea profesională.

După absolvirea studiilor, a lucrat în învăţământ mai bine de 8 ani, predând la toate categoriile de vârstă.
În acelaşi timp, Fabiana a predate înot şi ski, organizând diferite competiţii şi tabere de ski pentru studenţi.
Fabiana iubeşte dansul, toate tipurile de sport şi călătoriile. Optimismul şi profesionalismul ei transformă orele în experiențe plăcute şi utile. Unul din scopurile ei este de a insipra elevii să trăiască o viaţă sănătoasă şi fericită.

Contact: fabiana.merisanu@britishschool-timisoara.ro

Mark Manuell

PGCE, BA

Primary School ICT and Music Teacher

Mark was born in Tanzania since his parents also taught abroad, but he was brought up in England. He obtained his BA (hons) degree at Manchester University in 1992 and then my PGCE in 1995. For the majority of his career he has taught in UK state primary schools Y1 to Y6, teaching the full British curriculum. He has taught in international schools in Italy and Bucharest.

As a life long learner, he gained a black belt in Karate, grade 8 ABRSM in piano playing and a TEFL certificate. His eldest son works in Cardiff, his daughter has moved to Canada and his youngest son is studying Pharmaceutical Science at Lincolnshire University.

Contact: mark.manuell@britishschool-timisoara.ro

Adelina Veturia Leanca

PGCE, BA

Șef de departament limbi străine și limba română (Școala primară) și Profesor de limba și literatura română

În anul 1994 Adelina a absolvit cursurile Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, iar în 1999 a obținut licența în filologie la Facultatea de Litere, Filosofie și Istorie, în cadrul Universității de Vest, Timișoara.
Are o experiență de 25 de ani în învățământul primar, ani în care a format și educat 6 generații de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, la Colegiul Național Bănățean.

În activitatea cu elevii a urmărit tot timpul să le cultive creativitatea, să le descopere și să le evidențieze aptitudinile și talentul, ca mai apoi să aplice învățământul pentru fiecare, bazat pe dezvoltarea inteligenței emoționale. Pe lângă profesia de dascăl, Adelina este un mentor, un bun consilier, un susținător al copilului, ca acesta să poată porni cu încredere, în felul lui, pe drumul cunoașterii.
În plan personal este pasionată de călătorii, pentru a descoperi locuri și oameni și îi plac întâlnirile cu prietenii. Este nerăbdătoare să facă parte din echipa BIST, unde va veni cu un bagaj de ambiție, creativitate, experiență și optimism.

Contact: adelina.leanca@britishschool-timisoara.ro

Mădălina Scrob

PGCE, BA, MA

Profesor de limba Engleză ca limbă străină

Mădălina s-a alăturat echipei British International School of Timișoara în calitate de asistent la clasă în 2019. Mădălina a crescut în orașul Lugoj, de unde s-a mutat în Timișoara pentru a urma cursurile Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Ea este absolventă a secției de Limbi străine si Literatură, specializarea germană-engleză, dar și a Modulului Pedagogic. De asemenea, a urmat și un Masterat în Creative Writing în Marea Britanie, la Universitatea din Portsmouth.

Mădălina dorește să învețe cât mai multe de la colegii săi cu mai multă experiență, dar și de la copiii cu care va interacționa, ca să poată evolua profesional.
Mădălinei îi place să surprindă momente atât în scris, cât și în fotografii, alte pasiuni ale sale fiind voleiul și ciclismul.

Contact: madalina.scrob@britishschool-timisoara.ro

Ungra Giuroniu

PGCE, BA, MA

Profesor de limba română

Ungra is originally from Targu-Jiu and has a Bachelor’s degree in English and Romanian language.
She graduated from Faculty of Letters, History and Theology at  “West University of Timișoara în 2018. În addition she has a  Master’s degree in translation theory and practice within the same university.
 
She has experience in teaching at prestigious Secondary schools in Timisoara and obtained the “Titularization” exam for the Romanian education system.
 
Ungra considers that the teacher is the one who can experiment with various methods in order to reach the sensibility of the educated and thus his pedagogical vocation to be realised.
 
In her spare time, Ungra loves music, is passionate about panpipes and she also likes reading, traveling and going to the theatre.
 

Contact: ungra.giuroniu@britishschool-timisoara.ro

Monica Dumitru

PGCE, BA, MA

Profesor de Educație Fizică și Sport

Monica joined our team as teacher of Physical Education.
She graduated from the West University of Timișoara with a Bachelor’s degree in Physical Education and Sport and a Masters in Fitness and Health. She has been working for twenty years at LPS Banatul Timisoara as a handball and basketball teacher. Monica is also a certified Zumba fitness instructor.(zumba fitness, zumba Toning, zumba for kids)
One of her hobbies is dancing and she is interested in fashion and make-up.

Contact: monica.dumitru@britishschool-timisoara.ro

Corina Sporea

PGCE, BA, MA

Profesor de limba română

Corina este originară din Timișoara și are o diplomă de licență în limba engleză și în istorie, absolvind Facultatea de Litere, Istorie și Filosofie în cadrul „Universității de Vest” din Timișoara în 1997. În plus, are un master în management și marketing în mass-media.
În cei peste 20 de ani de experiență didactică, a predat la unele licee de prestigiu din Timișoara, iar în 1999 a obținut gradul „Definitivat” în sistemul de învățământ românesc la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Interesul ei profesional s-a extins prin obținerea certificatului de traducător și interpret autorizat de la Ministerul Justiției. De asemenea, a participat la o serie de cursuri de perfecționarelegate de diferite metode de predare, altele de cultură și civilizație britanică și americană, precum Școala de vară „Crossing Cultures” organizată de British Council și programele de pregătire organizate de Comisia Fulbright și Educație SUA.
Ea consideră că educația cuprinde experiențe de învățare pe tot parcursul vieții și iubește natura, cititul și călătoriile, fiind și un ghid turistic în timpul său liber.

Contact: corina.sporea@britishschool-timisoara.ro

Asistenți la clasă – Școala Primară

Teona David

PGCE, BA in progress

Teaching Assistant

Teona se alătură echipei noastre ca asistent de profesor pentru grupa pregătitoare. A absolvit Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, profilul Filologie și este în prezent studentă în anul III la Psihologie în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Munca în echipă și colaborarea sunt atuurile ei și este dornică să cunoască oameni noi și să-și facă prieteni.

Contact: teona.david@britishschool-timisoara.ro

Doina Carasan

PGCE

Teaching Assistant

Doinița  was born in Băile Herculane and moved to Timisoara in 2010, when she started studying at  “Carmen Sylva” Pedagogical High School. 
 
She obtained her Cambridge Advanced English Certificate (CAE) in 2015 and graduated from Faculty of Applied Modern Languages in 2018, at West University of Timisoara.
 
Her passion for teaching and children started in high school when she also decided to be a volunteer for two years at “Save the Children” Foundation.
 
She loves spending her spare time in nature, with friends, taking long walks or even gardening sometimes.
 
Contact: doina.carasan@britishschool-timisoara.ro

Oana Strîmbeanu

PGCE,BA, MA

Teaching Assistant

Oana este absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Sociologie, specializarea Pedagogie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, master în Educaţie integrată şi Consiliere Psihopedagogică. Oana și-a început cariera în învăţământul preşcolar privat acum opt ani, într-o şcoală internaţională, şi a lucrat cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani.

Din experienţa ei cu copiii a învăţat că toţi sunt buni, isteţi, dar diferiţi, astfel că dascălii trebuie să se adapteze copiilor, şi nu invers.
Din experiența sa cu copiii a învățat că toți sunt buni, inteligenți, dar diferiți, astfel încât profesorii trebuie să se adapteze după copii și nu invers.
Consideră că jocul, empatia, afecţiunea şi zâmbetul dascălului sunt primordiale în educaţia timpurie şi nu numai.
În plan personal, îi place să petreacă timpul cu familia, prietenii, să citească şi să călătorească.

Contact: oana.strimbeanu@britishschool-timisoara.ro

Romina Guran

PGCE, BA

Teaching Assistant

Romina graduated from the Faculty of Applied Modern Languages in 2006. Because she likes to work with children, she also followed the second specialization as a teacher in Pre-school Education at the University of Vasile Goldis in Arad, where she graduated in 2013 from the Faculty of Sciences of Education. In the same year she signed up for the master studies at Aurel Vlaicu University in Arad, specializing in Early Education Pedagogy and Small Schooling.

Din 2007 până în vara anului 2019, a lucrat la grădinița Primii Pași din Timișoara ca profesor în învățământul preșcolar. Adoră să lucreze cu copiii și consideră că e deosebit de frumos să ai puterea să îi modelezi. Motto-ul după care s-a ghidat și se ghidează e următorul: „Învaţă-l pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va crește, nu se va abate de la ea”.
În timpul liber, îi place să citească, să viziteze locuri noi, să confecționeze decoruri folosind tehnica filigramului și să participe la cursuri de dansuri de societate și înot.

Contact: romina.guran@britishschool-timisoara.ro

Ștefania Negrea

PGCE, BA, in progress

Teaching Assistant

Ștefania a absolvit în 2018 studiile universitare cu o diplomă în Design Interior, iar in prezent studiază Designul Ceramic. După ce a finalizat Modulul de Pregătire Pedagogică, și-a dat seama cât de mult îi place să lucreze cu cei mici.

În timpul facultății, a participat la diferite programe de voluntariat unde a conceput si desfășurat activități creative cu copiii.
Este pasionată de artă și de frumos. În timpul liber, urmează cursuri de dans și yoga.

Contact: stefan.negrea@britishschool-timisoara.ro

Alexandra Recășan

BA, MA

Teaching Assistant

După o experiență de peste 10 ani în industria comunicării și a publicității, Alexandra a luat decizia unei reorientări în carieră, motivată de pasiunea pentru educație. Ea se alătură echipei noastre ca asistent la clasă pentru ciclul primar.
Alexandra este licențiată în Publicitate și Relații Publice în cadrul SNSPA, București. De-a lungul carierei sale a acumulat o experiență generoasă în zona creativității și a gândirii alternative. În prezent, urmează cursurile de formare în Mentalitate Deschisă în Educație, susținute de Institutul Arbinger.

Totodată, este implicată în activități de voluntariat din domeniul educației, unde susține ateliere pentru dezvoltarea socio-emoțională și morală a copiilor.
Alexandra crede în puterea relațiilor trainice învățător-elev, ca motivație pentru dragostea de învățare și pentru dezvoltarea deplină a potențialului copiilor.

Contact: alexandra.recasan@britishschool-timisoara.ro

Elena Sellei

PGCE, BA, MA

Teaching Assistant

Elena Sellei s-a alăturat echipei British International School of Timişoara în calitate de asistent la clasă. Ea a absolvit studiile universitare şi modulul pedagogic la Universitatea de Vest din Timişoara. De asemenea, ea a urmat programul de Studii Americane şi a absolvit în 2018.

La început, Elena a lucrat ca educatoare, activitatea ei implicând lucrul cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Apoi, timp de doi ani, a lucrat ca profesoară de limba engleză pentru clasele primare în mediul privat. Elenei îi place să îi încurajeze, motiveze şi să îi ajute pe copii în dezvoltarea abilităţilor specifice fiecăruia, arătându-le, în acelaşi timp, că învăţarea este distractivă, mai ales atunci când chiar îţi place ceea ce faci.
În viaţa personală, Elena iubeşte literatura, gătitul şi timpul petrecut alături de familia ei.

Contact: elena.sellei@britishschool-timisoara.ro

Daiana Popan

BA & PGCE in progress

Teaching Assistant

Daiana s-a alăturat echipei British International School of Timișoara în calitate de asistent la clasă. A absolvit studiile Universității de Vest din Timișoara, obținând diploma de licență în Administrarea Afacerilor, specializarea în Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor.

Pasionată de sport, încă din clasa a VIII-a, este sportivă de performanță în handbal, iar în prezent este jucătoare a Clubului Sportiv Universitar din Timișoara.
Îi place să fotografieze, să petreacă timpul liber în natură, să călătorească, să participe la evenimente caritabile (în 2018 a alergat pe o distanta de 6 km la Herneacova pentru copiii bolnavi, obținând locul al II-lea).

Contact: daiana.popan@britishschool-timisoara.ro

Adriana Dragne

BA, MA

Teaching Assistant

Adriana Dragne s-a alăturat BIST ca asistent la clasă în Anul 3. Adriana a trăit cea mai mare parte a vieții în București, unde s-a calificat ca psihoterapeut. A lucrat într-o școală internațională din București și aduce o bogată experiență în noul ei rol la BIST.

Adriana așteaptă cu nerăbdare provocările care urmează și speră să-și dezvolte rolul la școală. Ea este de părere că prin ascultarea studenților și calitatea bună de empatie va obține cele mai bune rezultate din elevi sub îndrumarea ei. Adriana consideră că elevii noștri sunt cheia unui viitor de succes și dacă putem dezvolta copii fericiți și curioși, atunci acesta este un semn bun pentru viitorul nostru.
Adriana consideră că ai noștri copii sunt cheia unui viitor de succes și dacă putem dezvolta elevi fericiți și curioși, atunci acesta este un semn bun pentru viitorul nostru.

Contact: adriana.dragne@britishschool-timisoara.ro

Carla Preda

PGCE, BA

Teaching Assistant

Carla Preda s-a alăturat echipei British International School of Timișoara în calitate de asistent la clasă.

With Bachelor`s degree both in Law and Management, Carla also has extensive experience as a public speaker and counsellor in international and national conferences on different topics: leadership and ethics, human trafficking. Carla uses every opportunity to help others and is often volunteering and working for charitable causes.

Personalitate efervescentă, fire sociabilă, Carla reușește să capteze și să comunice ușor atât cu adulții cât și cu copiii. Motto-ul Carlei este : "Ajută-i pe ceilalți și nu aștepta nimic in schimb."

Contact: carla.preda@britishschool-timisoara.ro

Violeta Stefan

PGCE, BA

Teaching Assistant

Violeta Ștefan s-a alăturat echipei noastre ca asistent didactic. Are o diplomă de licență în Științe ale comunicării și, în timp ce lucra în marketing și PR, s-a oferit ca voluntar în ateliere de învățare experiențială. Pasiunea ei pentru educație și învățarea pe tot parcursul vieții, au făcut-o să înceapă o carieră în domeniul educației.

A început ca profesoară la grădiniță, lucrând cu copii de la doi până la șase ani. A organizat ateliere pentru copii despre dezvoltarea emoțională și a creativității și a fost, de asemenea, implicată în promovarea imaginii pentru clubul la care a lucrat.
 
Violeta este pasionată de scris și în special de scrierea creativă. Folosește timpul liber citind, scriind pe blogul ei și explorând păduri și munți. Ea se descrie ca un "proiect în desfășurare", mereu dornică să învețe și să creeze căi de dezvoltare și de conceptul de "împreună".
Este extrem de recunoscătoare pentru că este mama a doi copii minunați: Tudor și Eva.

Contact: violeta.stefan@britishschool-timisoara.ro

Octaviana Darie

BA in progress

Teaching Assistant

Octaviana și-a petrecut anii de facultate lucrând cu tineri și copii, studiind în același timp Literatura în cadrul Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara.

Ea este pasionată de educație, în mod special de descoperirea diferitelor abordări pentru învățarea limbilor străine. Cea mai mare parte a timpului său este dedicat voluntariatului și dezvoltării personale.

Contact: octaviana.darie@britishschool-timisoara.ro

Victoria Rusu

 BA, MA

Teaching Assistant

She is born and raised in Timisoara and studied Theatre at the Faculty of Music & Theatre from Timisoara, but she also has a diploma in Pedagogy. For the past 10 years she has been an actress at The National Theatre of Timisoara & Merlin Theatre for Children and Youth – Timisoara.

În timpul atelierelor de teatru și a cluburilor organizate cu copii de toate vârstele, a descoperit cât de mult îi place să lucreze pentru copii și împreună cu ei.

Este o fire curioasă, entuziastă și dornică să învețe lucruri noi în fiecare zi și, de asemenea, să împărtășească celorlalți din experiența ei.

Pasiunile ei includ arta, dansul, sportul, natura și psihologia.

Contact: victoria.rusu@britishschool-timisoara.ro

Ana-Maria Mecea

PGCE, BA, MA

Teaching Assistant

Ana joined British International School of Timisoara as Teaching Assistant for Year 1.

She is originally from Hunedoara and has a BA in Languages and Literature-English and Romanian and a MA in Theory and Practice or Translations, both at the Faculty of Letters at the West University of Timișoara.

She lived in Spain for one year doing two exchanges, one for studies and one internship. Her main interests are foreign languages, teaching and translations. She speaks Romanian, English and Spanish.

Ana is a communicative, cheerful person and eager to learn new things all the time. In her spare time, she enjoys travelling, spending time with family and friends and visiting new places.

Contact: anamaria.mecea@britishschool-timisoara.ro

Profesori Gimnaziu

Diana Stănică

PGCE, BSc, MA

Șef catedra de matematică/informatică și Profesor de matematică

Diana s-a alăturat echipei British International School of Timișoara în calitate de profesor de matematică și informatică. Diana a absolvit studiile Universității de Vest din Timișoara obținând o diplomă de licență în Matematică și Informatică. După absolvire, ea a predat matematică timp de patru ani în școli generale din România. Înainte de aceasta, a decis să încerce sistemul de învățământ britanic și s-a mutat la Londra pentru a preda matematica elevilor din ciclul gimnazial, la o școală multiculturală din Dagenham.

În ultimii cinci ani, Diana a lucrat în sistemul școlar britanic cu elevi cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani. Are experiență în pregătirea elevilor pentru examenele IGCSE și a reușit să asigure elevilor săi rezultate foarte bune la examene în ultimii ani.
Diana este pasionată de lectură, jocuri logice și grădinărit.

Contact: diana.stanica@britishschool-timisoara.ro

Silviu Năstase

PGCE, BSc, MA, PHD

Assistant IB Coordinator/Exam Officer și Profesor de Științe 

Silviu s-a alăturat echipei British International School of Timișoara în calitate de profesor de științe, cu responsabilități în coordonarea sistemului de examinare Cambridge, precum și a orarului academic. Înainte de a se alătura echipei noastre, a lucrat la o școală internațională britanică în București unde a predat elevilor din Stagiile 3, 4 și 5. Silviu a obținut diploma de Licență și Master în Chimie la Universitatea din București și a continuat studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții.

În calitate de cercetător al Universității din București și al Universității Politehnica din București, a publicat numeroase articole științifice în reviste internaționale, a fost implicat în mai multe proiecte internaționale și a beneficiat de burse de studiu la Universität Karlsruhe (Germania), Universitatea din Manchester (Marea Britanie) și Universitatea din Pavia (Italia).
Lui Silviu îi place să citească și să facă ciclism, una dintre cele mai mari pasiuni ale sale fiind fotografia.

Contact: silviu.nastase@britishschool-timisoara.ro

Kristina Danciu

PGCE, BA, MA

Profesor de limba engleză și EAL

Kristina s-a născut și a crescut în New York(Statele Unite ale Americii) unde a terminat liceul.
A absolvit Universitatea de Vest din Timișoara, obținând o diplomă de licență în Limba și Literatura Engleză și Sârbă. De asemenea, Kristina a finalizat un master la Universitatea de Vest din Timișoara în Teoria și practica traducerilor (română - engleză). În plus, dețineCertificat de Predarea Limbii Engleze ca limbă străină (TEFL) și un Certificat în predarea limbii engleze pentru studenții tineri.

Înainte de a se alătura echipei BIST, Kristina a lucrat cu copii de 3 - 13 ani care au invățat limba engleză ca a doua limbă.
Kristina adoră să citească, să petreacă timp în aer libe și să vizioneze filme. De asemenea, este pasionată de artă. Îi place să predea lecții care provocă gândirea și creativitatea.

Contact: kristina.danciu@britishschool-timisoara.ro

Raluca Bembe

PGCE, BA, MA, PHD

Șef de departament limbi străine și limba română (gimnaziu) și Profesor de limba și literatura română

Raluca s-a alăturat echipei noastre ca profesor de limba și literatura română. A absolvit secția de limba și literatura română și engleză, la Universitatea de Vest din Timișoara și este doctor în filologie la aceeași universitate. Raluca este interesată de mediul multicultural, iar în timpul doctoratului, a beneficiat de o bursă la Universitatea din Viena și a participat la diverse școli de vară din străinătate cu o temă multiculturală.

De-a lungul anilor, Raluca a avut ocazia să lucreze cu elevi de toate vârstele: cu preșcolari, predând limba engleză la diferite grădinițe, a predat limba română în școli primare și licee, iar în mediul universitar, limba română ca limbă străină.
Raluca este pasionată de teatru și este pregătită să-i implice pe elevi în evenimente culturale locale.

Contact: raluca.bembe@britishschool-timisoara.ro

Donna Berrisford

PGCE, BA, MA

Teacher of Humanities and PSHEE

Donna is originally from Nottingham in the UK. She completed her bachelor’s degree at Cardiff University and then gained a PGCE from Sheffield Hallam University. Donna taught a variety of Humanities subjects in the UK for eight years before moving to the Czech Republic in 2016 to teach at an international school in Prague.

For the past two years she has also been working towards an MA in History. Donna is passionate about teaching Humanities and believes in a holistic approach to education that fosters thinking skills and creativity alongside academic achievement.

In her spare time, she enjoys travelling and exploring new cultures, reading, and hiking. She is very much looking forward to the challenge of a new school and exploring a new city.

Contact: donna.berrisford@britishschool-timisoara.ro

Jane Hainsworth

PGCE, BSc

Teacher of Mathematics

Jane graduated from the University of Newcastle before working in Cairo as an English teacher. After completing her PGCE at Newcastle, Jane has enjoyed teaching in Dursley, Hartlepool, Porto and Cairo. Jane is passionate about Maths and she enjoys those moments when students achieve those ‘Eureka!’ moments in the classroom. Jane was Key Stage 3 Programme Leader in England for Maths and has enjoyed a similar role in Cairo. A proud mum of two adult children, Jane is helping her son Michael complete his teacher training to become a Physics teacher whilst encouraging her daughter Caity, a Maths graduate, in her new career with NHS Scotland. Jane loves the outdoors and in England walks every day. She has completed the Portugal to Spain part of the Camino de Santiago and she hopes to use her time in Timisoara to build up her experience so she can complete the 1400km stretch from France to Santiago.

If you see Jane walking with her headphones plugged in, please bear in mind she will be listening to the Archers!

Contact: jane.hainsworth@britishschool-timisoara.ro

William Wilson

PGCE, BSc

Head of English and Drama

Mr. Wilson has been teaching for 27 years – the first ten years of his career were spent in Texas and the remaining seventeen found him on the Isle of Wight in the UK where he taught a wide range of subjects and year groups. Most pupils would remember Mr. Wilson for his work in theatre. During his time in Texas, he twice advanced to the State level in the 5A One Act Play competition. Whilst in the UK, he helped to found the East Cowes Acting Troupe which was created to give more opportunities for high school pupils to experience drama outside the classroom. Twice he helped to take young people from this organisation to the world renown Edinburgh Fringe Festival to produce original plays. In addition, he has been active in a local theatre troupe as they perform their Christmas pantomime (he always plays the villain).

Trekking through mountains, reading voraciously, exploring history and writing are amongst his hobbies. He also enjoys playing chess although he is not very good.

Contact: william.wilson@britishschool-timisoara.ro

Lana Skrtic

BA(Hist), BA(Econ)

Teacher of Social Sciences and English & TOK Coordinator

Lana has always been curious about the human and natural forces that animate our world, as well as the many modes of human expression, and this curiosity has motivated her academic background, her professional life, and her creative outlets. Wanting to understand the fate of the country where she was born, Yugoslavia, she studied history and economics in college. She realised there is no such thing as history, but as many histories as there are people to record them, and that the economy is a human creation and therefore ought to be humane. In graduate school, she studied Energy and Resources in an interdisciplinary program focusing on climate change, renewable energy, and resource management, and she is deeply committed to taking care of our planet.

She discovered her love for languages when along with her family they moved to the United States from Croatia, then part of Yugoslavia, and had to learn English as a fourth grader. At different points in her life, as a student, traveller, and teacher, she learned Spanish, Italian, French, Swedish, Latin and Ancient Greek. She is also a painter and has worked as a landscape designer, two outlets for her creativity, which always finds its way into her teaching. She has taught in the United States, Croatia, and Italy before moving to Romania. In the classroom, she strives to establish a compassionate yet challenging learning environment in which students feel supported to take risks, express their opinions, and learn from their mistakes as they achieve their personal best.

She hopes to inspire students to be curious about the world and their place in it, and above all, she cares deeply about making a difference in her students’ lives.

Contact: lana.skrtic@britishschool-timisoara.ro

Monika Gallschneiderova

BA, MA

Teacher of Biology and Science

Monika is an International teacher of Biology, Chemistry and Science, known by students as Ms.Monica. She gained a lot from her experience in a carrier spanning places like Japan, Tanzania and China. She loves to experience different cultures and to work with students from various cultural backgrounds. She is curious and interested in people and culture of Romania as well as the beautiful Nature there. Outside of school she likes to explore new places on her bicycle, she likes coffee culture with its special atmosphere. She loves books about Nature, Astronomy, Philosophy and Religion.

She enjoys travelling that opens your mind for appreciation of cultural differences as well as making life long connections in spite of these differences.

Contact: monika.gallschneiderova@britishschool-timisoara.ro

Edward Norman

BA, MA

Head of Humanities and Teacher of History

Edward ‘Ted’ Norman is from Columbus, Ohio USA and have a BA in History from Xavier University. He is also a licensed Social Studies teacher there. He has been living in Izmir, Turkey for the past 10 years and have been working as the head of an International School’s Humanities department. He is trained in Cambridge IGCSE and A Levels as well as the IB. He has taught History, Geography, Economics, and Global Perspectives to Middle and High School year students. He has also been a counsellor and advisor/coach for Model United Nations and various sports teams.

He is married to a wonderful woman and have two high energy children, aged 1 and 4. In his free time, he likes skiing and playing rugby.

Contact: edward.norman@britishschool-timisoara.ro

Patrick Perez

BA, MA

Profesor de informatică

Patrick Perez is from Lawton, Oklahoma in the south western United States. He attended Cameron University and graduated with a Bachelors of Science in Computer Science with Honors. He then attended the University of Minnesota where he recieved a masters in computer science. 

During his undergraduate and graduate years he volunteered with various organizations such as NASA, The Bell Museum, and Coder’s Dojo to create unique Educational Opportunities to teach students Computer Science from the primary school to secondary school age level. Patrick is interested in creating classrooms that teach students to become excited independent problem solvers and cultivate an attitude of lifetime learning. 

Patrick enjoys reading, hiking, the arts, and weight training. 

Contact: patrick.perez@britishschool-timisoara.ro

Doina Matei

BA, MA

Profesor de Științe

Doina has over 30 years of teaching experience and 15 years of international teaching (EU, United Arab Emirates, China, Azerbaijan)and multiple curricula certification and teaching experience (European Baccalaureate, IGCSE, A/AS LEVEL, US College Board Advanced Placement.- AP and Diploma Programme (MYP & IB). She has a passion for teaching and she’s always been able to convey complicated theories in the most accessible way to her students. She also has a broad experience in training and mentoring teachers, serving as a Head of Department and also being involved, as a Senior Science Adviser in a Public- Private Project of the Ministry of Education and the Abu Dhabi Educational Council for the Western Region of the Abu Dhabi Emirate, between 2008 and 2012. Experimental Physics is the part that her students have always enjoyed and the way she makes them love the subject.

She enjoys spending time outdoors, swimming, hiking – travelling is an important part of her life, paired with new culinary experiences (she loves cooking) and with her passion for digital photography.

Contact: doina.matei@britishschool-timisoara.ro

Profesori învățământ primar, gimnazial și liceal

Alina Iozefina Manea

BA, MA

Profesor de limba franceză

Alina Iozefina Manea is joining the British International School of Timișoara as a French teacher. She graduated from the West University of Timișoara with a Bachelor’s degree in French philology and she studied for a Master’s degree in cultural policy and project management. She has worked in both state and private education teaching French and Romanian to middle and high school students but also to Romanian and foreign adults.

La nivel personal, Alina consideră că învățarea este un proces continuu pe tot parcursul vieții, atât elevii cât și profesorii fiind implicați în permanență în procesul de cunoaștere și învățare. Este adepta unui stil de predare în care se promovează activ valorile școlii, creativitatea, explorarea și implicarea activă a copiilor.

Contact: alina.manea@britishschool-timisoara.ro

Alisa Sohoreanu

BA, MA

Profesor de limba spaniolă

Alisa a început călătoria aceasta a predatului încă din primul an de facultate. A locuit în Spania o perioadă, timp în care a urmat un master de traduceri și interpretare și a predat limba engleză prin spaniolă copiilor din ciclul primar. Este pasionată de citit, de călătorit și bineînțeles de spaniolă și își dorește să le insufle și copiilor această pasiune pentru limba și cultura spaniolă. Îi place să predea într-o atmosferă prietenoasă, deschisă și plină de veselie.

Contact: alisa.sohoreanu@britishschool-timisoara.ro

Mihai Bîzgan

GCE, BA, MA, PhD – în curs de desfășurare

Profesor de muzică

Mihai Bîzgan este născut în Timişoara unde a urmat studii de specialitate la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu" Timişoara în perioada 2002- 2014. În 2014 este admis la Conservatorul de Muzică din Timişoara în cadrul Universităţii de Vest unde obține licenţa în anul 2018. În present, urmează studii de master la Universitatea de Vest din Timişoara. Pianist, clarinetist şi compozitor, Mihai se face remarcat pe plan naţional şi internațional în domeniul muzical prin premii, compoziţii şi concerte. Din anul 2008 până în prezent, a câștigat numeroase competiţii muzicale, premii şi s-a bucurat de aprecierea publicului.
Din anul 2014 şi până în prezent, a predat muzica în mai multe instituţii de învăţământ din Timişoara şi a fost colaborator în diferite proiecte sociale şi de dezvoltare a elevului prin muzică.

În anul 2013, împreună cu band-ul său, devine parte a Televiziunii Române prin participarea ca trupă principală într-o emisiune de cultură.
Mihai loves art and music, and this is want he wants to pass on to the children.

Contact: mihai.bizgan@britishschool-timisoara.ro

Adriana Mocuța

PGCE, BA, MA

Profesor de arte plastice

Adriana este din Deva, România. A absolvit Facultatea de Arte şi Studii Postuniversitare, secția Grafică în Timişoara, în cadrul UVT. S-a alăturat echipei BIST în calitate de profesoară de Arte pentru anii 7, 8 şi 9.

În ultimii opt ani, a predat arte ca materie opțională în grădinițe, after school, şcoli de stat şi cluburi private pentru copii. A lucrat cu copii cu vârste între 3 și 14 ani.
Deasemenea, a susținut ateliere de arte în tabere pentru copii.Crede cu tărie că orice copil poate crea când se simte liber şi încrezător.
Pasiunile ei sunt copiii, arta şi designul interior

Contact: adriana.mocuta@britishschool-timisoara.ro

Cosmin Cioriciu

PGCE, BA

Profesor de Educație Fizică și Sport

Cosmin s-a alăturat echipei British International School of Timişoara în calitate de professor de educaţie fizică şi sport. Absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, specializarea educaţie fizică, promoţia 2000, a lucrat în ultimii ani în învăţământ, predând la toate categoriile de vârstă.

După o colaborare de 6 ani cu Federaţia Română de Rugby, în calitate de antrenor al loturilor naţionale de juniori, și-a fundamentat predarea pe valorile jocului de rugby: respect, integritate, disciplină, pasiune şi solidaritate.

Contact: cosmin.cioriciu@britishschool-timisoara.ro

Karina Gheorghe

PGCE, BA

Teacher of German Language

A absolvit Universitatea de Vest Timișoara în anul 2008 cu specializarea în Limba și Literatura Germană că limba principală și Limba și Literatura Engleză ca limbă secundară. În anul 2010 a absolvit masteratul - Germana în context european – Studii interdisciplinare și multiculturale. Începând cu anul 2008 a făcut parte din echipa de cadre didactice ale Centrului Cultural German Timișoara având șansa să se formeze alături de colegii experimentați în predarea limbii germane ca limba străină ai CCG precum și să particip atât la specializări interne cu privire la formarea metodico-didactică cât și la cele organizate de către Goethe-Institut București. Pe lângă posibilitatea de a preda limba germana că limba străină a activat și ca examinator pentru examenele de limba germană în vederea obținerii unui certificat de competenta lingvistica organizate de către Goethe-Institut în cadrul Centrului Cultural German Timișoara.

Începând cu anul 2018 s-a desprins de Centrul Cultural German și predă în continuare limba germană în mod independent.

Contact: karina.gheorghe@britishschool-timisoara.ro

Codruta Maria Goaga

PGCE, BA, MA – in progress

Teacher of German Language

 
Codruta joined the British International School of Timisoara as a German teacher. She graduated from the West University of Timisoara with a Degree in English and German Language and Literature. In 2018 she attended an Austrian summer school, where she gained more experience. During her studies, she started teaching Young Learners with absolute dedication. She is currently pursuing a Master’s degree in Theory and Practice of Translations. 
She provides children the opportunity to be creative, to discover and experiment with language as part of the learning process. She loves being around children, seeing their development. 
 
In her free time, she likes to spend time with her family, take long walks around town and try cooking new recipes. 

Contact: codrutaa.goaga@britishschool-timisoara.ro

Monica Kovats

BSc, MSc

SENCo

Monica joined our team in the fall of 2021 as a Special Education Needs Coordinator.

She is a Psychology graduate of West University,Timisoara, and continued her studies at University of Bergen, Norway in Social Anthropology earning a Master of Science in Psychological Anthropology awarded with merit by Brunel University in London, UK (Master of Science, Psychological and Psychiatric Anthropology).

Monica is also a psychotherapist, specialising in individual and group psychotherapy, and she is accredited by the Romanian College of Psychologists and a member of the International Association of Group Psychotherapy and Psychodrama (IAGP).

Over the years, Monica has gained valuable experience in the field of education in several countries. Among others, she has been a Special Education Needs Teacher and Speech Therapist in Arad, a Higher Teaching Assistant at Camden School for Girls (London), a Group and Family Worker and Youth Programme Coordinator in special education in Norway and London, as well as a international project coordinator for children and youth in a governmental organisation in Germany. Monica has attended a UK accredited course in special and inclusive education.

Monica is an advocate of lifelong learning and passionately believes in the positive impact she can bring in her daily work with children and young people.

In her free time, Monica is passionate about sports, reading and traveling.

Contact: monica.kovats@britishschool-timisoara.ro

Personal Administrativ

Lia Corlan

BA, MA

Coordonator înscrieri

Lia Corlan s-a alăturat echipei noastre ca secretar administrativ. Cu o experienţă de șapte ani în marketing şi relaţii publice şi cinci ani în Office Management, ea este responsabilă, în principal, de procesul de înscriere al elevilor în şcoala noastră.

Este o persoană comunicativă, empatică şi se implică adeseori în activităţi de voluntariat. Originară din Timişoara, Lia a obţinut diploma de Licenţă în Comunicare şi Relaţii Publice şi diploma de Master în Studii Europene.

Contact: admissions@britishschool-timisoara.ro

Aurica Costinescu

BA, MA

PA to SLT

Aurica joined the British International School of Timisoara as Personal Assistant for the School Leadership Team. She is originally from Romania but lived in Canada for twenty years which gave her the opportunity to learn, work and enjoy life in a multicultural environment with English as the main language.

Aurica graduated from Faculty of Communication Sciences- UPT- Timisoara with Bachelor degree in Communications and Public Relations and Master degree in Communication, Public Relations and Digital Media.

She is a motivated and enthusiastic person, having extensive communication experience with the internal and external organisational publics. She is a follower of positive communication and wishes to inspire others by this.

Music is the passion which accompanies her and during different stages of her life it gave her the chance to have artistic experiences by conducting or singing in choirs.

Contact: aurica.costinescu@britishschool-timisoara.ro

Luminita Munteanu

BBA, MA

IB CAS and Events Coordinator

Luminița Munteanu s-a alăturat echipei noastre în Departamentul Administrativ ca Asistent Personal pentru echipa de management a școlii. Ii place sistemul educațional britanic și îi este familiar, având ocazia să interacționeze cu acesta încă din clasele primare. Patru ani consecutivi a participat la un program de schimburi de experiență între Liceul Vasile Alecsandri și Bishop`s Strotford College.

Originară din Iași, s-a stabilit în Timișoara în urmă cu zece ani. Are o vastă experiență în vânzări, marketing și relații cu clienții, dobândită în domenii diverse: hotelier, publicitate și cercetare de piață online. Luminița a obținut diploma de licență în Relații Internaționale și Studii Europene și diploma de Master în Managementul și Marketingul Organizației la Universitatea Româno-Americană din București.

Fire sociabilă și mereu pozitivă, Luminița este pasionată de dans și își dorește să inspire cât mai mulți oameni să practice această formă de comunicare și autocunoaștere.

Contact: luminita.munteanu@britishschool-timisoara.ro

Elena Bălgrădean

IB Librarian and Admin Support

Elena s-a alăturat echipei noastre ca secretar administrativ. În timpul studiilor, a făcut parte, ca membru, dintr-un ONG timp de 5 ani şi 2 ani în managementul acestuia, fiind responsabilă în mare parte de administrarea şi resursele umane ale organizaţiei.

În ultimii ani, a lucrat în cadrul unei companii internaţionale predând limba engleză online.
Elena este o persoana sociabilă căreia îi place să citească, să viziteze ţări noi, iar timpul liber îl petrece în natură împreună cu familia sau prietenii.

Contact: elena.balgradean@britishschool-timisoara.ro

Alina Bali

BA

Inginer de sistem în informatică

Alina s-a alăturat echipei BIST în 2019, ca inginer de sistem IT. A absolvit Facultatea de Informatică și este foarte pasionată de tehnologie.

Îi place să-și petreacă timpul liber în natură alături de prieteni și familie. Plimbarea cu bicicleta sau pescuitul sunt două dintre activitățile pe care le face, de obicei, împreună cu soțul si fiul lor de doi ani.

Contact: alina.bali@britishschool-timisoara.ro

Alin Jerca

BE

Administrator campus

Alin s-a alăturat echipei noastre în funcția de manager de campus școlar. A lucrat timp de nouă ani ca tehnician/inginer veterinar și în sectorul farmaciei timp de cinci ani. Mai târziu, a lucrat și în departamentul de recrutare, respectiv cercetare-genetică. În această perioadă, a participat timp de șase luni la un schimb de experiență în Germania.

În ultimii 12 ani, a fost în serviciul militar la departamentul Resurse Umane în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș.
În prezent, este implicat în Asociația Solidaritate fără Frontiere și Asociația Internațională a Polițiștilor.

Contact: alin.jerca@britishschool-timisoara.ro

Andreea Hepeș

Asistentă medicală

Andreea Hepeş s-a alăturat echipei noastre ca Asistent Medical. Originară din Timişoara, Andreea a urmat cursurile Şcolii Postliceale Sanitare, devenind asistent medical generalist în anul 2002.

De-a lungul timpului, a profesat ca asistent medical în cabinet de medicină de famile şi cardiologie, iar înainte a lucrat timp de trei ani la o grădiniţă şi școală primară internaţională din Timişoara.
Este o persoană comunicativă, veselă, iubeşte copiii şi timpul petrecut alături de familie.

Contact: andreea.hepes@britishschool-timisoara.ro

 
ro_RO