We Provide the Foundation on Which Our Children Can Flourish

Școala își va deschide porțile pentru elevi (cu vârste între 4 și 13 ani) în septembrie 2019

Procesul de inscriere continua - locuri disponibile

Vezi procedura de admitere

O comunitate internațională de nivel mondial unde copiii vor avea oportunitatea să
învețe, experimenteze, crească, reușească și exceleze

Despre noi

EDUCAȚIE DE RENUME MONDIAL ȘI CALIFICĂRI RECUNOSCUTE LA NIVEL INTERNAȚIONAL

British International School of Timisoara este prima școală cu program educațional de sorginte britanică din partea de vest a României. Școala este un proiect menit să introducă un curriculum, o nouă viziune și o filozofie inovative în educația preuniversitară din zona de vest a României.

Sistemul de educație cu rădăcini în Marea Britanie îmbină armonios un curriculum academic robust și echilibrat, de calibru internațional (limbi străine, matematică, științe, tehnologie, arte creative, științe socio-umane, educație fizică) cu o multitudine de activități extracurriculare menite să dezvolte copiii din punct de vedere social, emoțional, cultural și spiritual.

Activitatea de predare – învățare se va realiza în limba engleză, cu exceptia limbii romane. Instituția noastră de învățământ va angaja cadre didactice din Regatul Unit alături de care vor fi angrenați dascăli din întreaga lume, cu experiență relevantă în stabilimente similare. Toate cadrele didactice recrutate la nivel local vor urma un program intensiv de perfecționare, menit să le ofere toate informațiile și instrumentele necesare pentru a-i ajuta să îmbrățișeze abordarea promovată prin viziunea și obiectivele noastre.

Elevii care se vor alătura British International School of Timisoara vor păși într-o lume fără frontiere în care oportunitățile și visele se pot dezvolta direct proporțional cu dorințele, efortul, ambiția și determinarea acestora. Elevii vor putea absolvi British International School of Timisoara cu un portofoliu bogat care oferă posibilitatea de a accesa universități de top din lume, inclusiv din România.

British International School of Timisoara își propune să devină o instituție de învățământ cu un curriculum academic acreditat de Cambridge și International Baccalaureate; mai mult, un alt obiectiv este să obțină acreditarea autorităților abilitate la nivel local și internațional, incluzând aici Council of British International Schools (COBIS) – cea mai distinsă acreditare acordată unei instituții de învățământ cu un curriculum de sorginte britanică și care funcționează în afara Regatului Unit.

Instituția noastră de învățământ va putea primi primi elevi cu vârstele cuprinse între 4 și 13 ani în septembrie 2019. Vom demara cu doua grupe pe an la ciclul primar (Clasa pregatitoare – Anul 6, respectiv 4 – 10 ani) si o grupa pe an la gimnaziu (Anul 7 – 9, respectiv 11 – 13 ani). Scoala va creste gradual si va avea doua grupe pe an la toate clasele. Estimam ca putem ajunge la capacitatea maxima pentru aceasta locatie (600 elevi) pana in 2021.

Calendarul și programul școlar

Amplasament Școală

Procedura de admitere

De ce British International School of Timisoara?

 • Clase cu colectiv restrâns – maxim 20 elevi în clasă cu un profesor la 10 elevi în școala primară
 • Facilități și resurse moderne
 • Săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, teatru, muzică, științe
 • Spațiu generos pentru educația în afara clasei, recreere și educația fizică
 • Un mediu de lucru sănătos, sigur, atractiv și stimulant
 • Curriculum britanic oferit de Cambridge International Examination
 • Predare în limba engleză, dar având limba română parte din curriculum
 • Profesori din Marea Britanie și internaționali cu experiență în școli similare
 • O abordare didactica moderna în clasă și în afara orelor de curs
 • Acreditări naționale și internaționale
 • Încurajarea și susținerea respectului de sine și a încrederii în forțele proprii
 • Comunicare permanentă cu părinții prin rapoarte periodice și catalog electronic
 • Consiliere academică menită să ghideze elevul înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile acestuia
 • Consiliere academică menită să ghideze elevul înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile acestuia
 • Standarde academice riguroase
 • Oportunitati deosebite de absolvire cu un portofoliu academic recunoscut la nivel international

Consiliul Școlar

Consiliul Școlar al British International School of Timisora joacă un rol esențial în stabilirea caracterului educațional și respectiv a viziunii după care se ghidează instituția de învățământ.

Consiliul Școlar elaborează planul de dezvoltare strategică a instituției de învățământ, aprobă bugetul anual, capitalul, strategia de investiții și procedurile care vor susține procesul educațional optim al elevilor înscriși în cadrul BIST.

Membrii Consiliului Școlar sunt: Ovidiu Șandor – Membru Fondator, Sorin Maxim – Membru Fondator  Animona Huțu – Membru Fondator, Ciprian Țiplea – Director Academic, Alina Barna – Director Administrativ

ro_RO
en_GB ro_RO