We Provide the Foundation on Which Our Children Can Flourish

Școala își va deschide porțile pentru elevi (cu vârste între 4 și 13 ani) în septembrie 2019

Procesul de inscriere continua - locuri disponibile

Vezi procedura de admitere

O comunitate internațională de nivel mondial unde copiii vor avea oportunitatea să
învețe, experimenteze, crească, reușească și exceleze

APLICA PENTRU O BURSA

Despre noi

EDUCAȚIE DE RENUME MONDIAL ȘI CALIFICĂRI RECUNOSCUTE LA NIVEL INTERNAȚIONAL

British International School of Timisoara este prima școală cu program educațional de sorginte britanică din partea de vest a României. Școala este un proiect menit să introducă un curriculum, o nouă viziune și o filozofie inovative în educația preuniversitară din zona de vest a României.

Sistemul de educație cu rădăcini în Marea Britanie îmbină armonios un curriculum academic robust și echilibrat, de calibru internațional (limbi străine, matematică, științe, tehnologie, arte creative, științe socio-umane, educație fizică) cu o multitudine de activități extracurriculare menite să dezvolte copiii din punct de vedere social, emoțional, cultural și spiritual.

Activitatea de predare – învățare se va realiza în limba engleză, cu exceptia limbii romane. Instituția noastră de învățământ va angaja cadre didactice din Regatul Unit alături de care vor fi angrenați dascăli din întreaga lume, cu experiență relevantă în stabilimente similare. Toate cadrele didactice recrutate la nivel local vor urma un program intensiv de perfecționare, menit să le ofere toate informațiile și instrumentele necesare pentru a-i ajuta să îmbrățișeze abordarea promovată prin viziunea și obiectivele noastre.

Elevii care se vor alătura British International School of Timisoara vor păși într-o lume fără frontiere în care oportunitățile și visele se pot dezvolta direct proporțional cu dorințele, efortul, ambiția și determinarea acestora. Elevii vor putea absolvi British International School of Timisoara cu un portofoliu bogat care oferă posibilitatea de a accesa universități de top din lume, inclusiv din România.

British International School of Timisoara își propune să devină o instituție de învățământ cu un curriculum academic acreditat de Cambridge și International Baccalaureate; mai mult, un alt obiectiv este să obțină acreditarea autorităților abilitate la nivel local și internațional, incluzând aici Council of British International Schools (COBIS) – cea mai distinsă acreditare acordată unei instituții de învățământ cu un curriculum de sorginte britanică și care funcționează în afara Regatului Unit.

Instituția noastră de învățământ va putea primi primi elevi cu vârstele cuprinse între 4 și 13 ani în septembrie 2019. Vom demara cu doua grupe pe an la ciclul primar (Clasa pregatitoare – Anul 6, respectiv 4 – 10 ani) si o grupa pe an la gimnaziu (Anul 7 – 9, respectiv 11 – 13 ani). Scoala va creste gradual si va avea doua grupe pe an la toate clasele. Estimam ca putem ajunge la capacitatea maxima pentru aceasta locatie (600 elevi) pana in 2021.

Calendarul și programul școlar

Amplasament Școală

Procedura de admitere

De ce British International School of Timisoara?

 • Clase cu colectiv restrâns – maxim 20 elevi în clasă cu un profesor la 10 elevi în școala primară
 • Facilități și resurse moderne
 • Săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, teatru, muzică, științe
 • Spațiu generos pentru educația în afara clasei, recreere și educația fizică
 • Un mediu de lucru sănătos, sigur, atractiv și stimulant
 • Curriculum britanic oferit de Cambridge International Examination
 • Predare în limba engleză, dar având limba română parte din curriculum
 • Profesori din Marea Britanie și internaționali cu experiență în școli similare
 • O abordare didactica moderna în clasă și în afara orelor de curs
 • Acreditări naționale și internaționale
 • Încurajarea și susținerea respectului de sine și a încrederii în forțele proprii
 • Comunicare permanentă cu părinții prin rapoarte periodice și catalog electronic
 • Consiliere academică menită să ghideze elevul înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile acestuia
 • Consiliere academică menită să ghideze elevul înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile acestuia
 • Standarde academice riguroase
 • Oportunitati deosebite de absolvire cu un portofoliu academic recunoscut la nivel international

Consiliul Școlar

Consiliul Școlar al British International School of Timisora joacă un rol esențial în stabilirea caracterului educațional și respectiv a viziunii după care se ghidează instituția de învățământ.

Consiliul Școlar elaborează planul de dezvoltare strategică a instituției de învățământ, aprobă bugetul anual, capitalul, strategia de investiții și procedurile care vor susține procesul educațional optim al elevilor înscriși în cadrul BIST.

Membrii Consiliului Școlar sunt: Ovidiu Șandor – Membru Fondator, Sorin Maxim – Membru Fondator  Animona Huțu – Membru Fondator, Ciprian Țiplea – Director Academic, Alina Barna – Director Administrativ

Școala Primară

Dr Kate Brennan

PGCE, BSc, MEd, PhD

Director ciclul primar 

Kate este originară din Ontario, Canada și este licențiată în Biochimie și în Pedagogia Învățământului Primar. În plus, a absolvit un program de studii masterale în Administrație Educațională în 2013. În 2018, Kate a absolvit un program de studii doctorale de cinci ani la Universitatea din Glasgow, axându-se pe importanța și relevanța evaluării în învățământul primar. Kate predă în școli internaționale de zece ani, activitatea ei implicând lucrul cu elevi cu vârste cuprinse între doi și doisprezece ani în țări și culturi diferite. În ultimii cinci ani, Kate și-a canalizat atenția asupra leadership-ului de la nivelul ciclului primar, asigurându-se că școlile sunt dinamice, atractive și riguroase din punct de vedere academic.

Kate consideră că educația de calitate este esențială pentru prosperitatea unei societăți și că procesul de învățare început din copilărie trebuie să continue pe tot parcursul vieții.

Dezvoltarea entuziasmului privind realizările personale, cât și a creativității sunt esențiale în primii ani de școală, iar acest lucru este rezultatul unui sistem de educație care motivează, antrenează și sprijină elevii. Kate consideră totodată că educația implică și voluntariatul, precum și o strânsă legătură cu comunitatea și ca atare este nerăbdătoare să se implice în comunitatea din Timișoara.

La nivel personal, Kate adoră să gătească, iubește drumețiile, ciclismul și timpul petrecut în compania familiei. 

Ms Manuela Constantin

PGCE, BA, EYFS Certificate

Clasa pregătitoare 

Manuela se alătură echipei British International School of Timișoara în calitate de învățătoare și coordonatoare a clasei pregătitoare. Manuela a absolvit studiile universitare și modulul pedagogic la Universitatea București. Ulterior a obținut diploma în domeniul Educației Timpurii a elevilor de la Universitatea din Roehampton din Londra. Cu o experiență de peste douăzeci de ani în educația în sistem internațional britanic, Manuela a făcut parte din echipa de management la una din primele grădinițe internaționale cu un curriculum britanic din România. În ultimii zece ani, Manuela a coordonat grădinița și clasa pregătitoare din cadrul unei școli internaționale cu programă britanică din București.

Manuela aduce la BIST experiența și pasiunea de a se implica cu dragoste și căldură în procesul de dezvoltare a copiilor în primii ani de scoală. În timpul liber, Manuelei îi place să călătorească, să citească și să meargă la cinema. 

Ms Claire Bithell

PGCE, BA

Stagiul 1

Claire se alătură echipei British International School of Timișoara în calitate de învățătoare la Stagiul 1. A absolvit Universitatea Metropolitan din Manchester în 1990, obținând o diplomă de licență în Arte Creative, cu specializarea Artă și Teatru, finalizând apoi un program universitar de licență (PGCE) axat pe învățământul primar în cadrul Colegiului Cheltenham. În cei douăzeci și cinci de ani de carieră, Claire a predat la mai multe școli, începându-și activitatea în Birmingham, Marea Britanie în calitate de învățătoare la ciclul primar. În ultimii nouă ani, Claire a lucrat în școli internaționale britanice în Germania, petrecându-și trei ani ca inspector și responsabil cu monitorizarea grădiniței și stagiului 1, în sistem britanic.

Claire a coordonat cu succes numeroase inițiative școlare pentru colegi, părinți și copii. Ea este pasionată de artă, literatură și fotografie. Așteaptă cu nerăbdare să împărtășească noi experiențe prin bucuria de a învăța împreună cu elevii de la BIST. 

Ms Alina Zorina

PGCE, BA, MA

Stagiul 1

Alina este originară din Ucraina și se alătură echipei noastre în calitate de învățătoare la Stagiul 1. A absolvit studiile universitare cu o diplomă în Pedagogia Învățământului Primar și a obținut o diplomă de Master în Managementul Educației în 2006. După finalizarea studiilor, Alina a petrecut trei ani activând ca învățătoare la ciclul primar în diferite școli în Ucraina. Ulterior, și-a dorit să experimenteze educația în sistem internațional și astfel, Alina a petrecut ultimii șase ani lucrând ca învățătoare în școli internaționale in Coreea de Sud și Kuweit.

Alina aduce la BIST pasiunea pentru educație și implicarea în dezvoltarea copiilor în primii ani de scoală, multă energie, determinare și bucuria de a face parte din construcția unei scoli și comunități cu adevărat internaționale.

În viața personală, Alina iubește literatura, origami și drumețiile.

Ms Natalie Oldfield

PGCE, BA

Stagiul 1

Natalie se alătură echipei British International School of Timișoara în calitate de învățătoare la Stagiul 1. Natalie a crescut în Marea Britanie și Germania, unde a fost elevă la Școala Internațională Bavareză și este vorbitoare nativă a limbilor engleză și germană.

A studiat cursurile axate pe pedagogia învățământului primar, cursuri organizate de Universitatea Dundee din Scoția, iar din momentul absolvirii a lucrat ca învățătoare în sistemul de învățământ scoțian.

Natalie este pasionată de artă, educație fizică și este instructor yoga. 

Ms Rachel Morgan

PGCE, BEd

Stagiul 2

Rachel este originară din Bristol, Marea Britanie și se alătură echipei noastre în calitate de învățătoare la Stagiul 2. Rachel a obținut diploma de Licență în Educația Primara în cadrul Universității Exeter, Marea Britanie, în 2009. După absolvire, și-a petrecut primii doi ani predând în Londra, și ulterior ca învățătoare în școlile internaționale din Singapore.

În aceasta perioadă, Rachel și-a dezvoltat abilitățile de a lucra cu copii aparținând mai multor naționalități.

Rachel este pasionată de matematică și consideră că elevii pot învăța mai ușor și într-un mod antrenant și interactiv, atunci când descoperă relevanța între ceea ce învață la scoală și viața reală. De asemenea, ea este familiarizată cu utilizarea tehnologiei în sala de clasă, utilizând platforme de învățare digitale pentru a personaliza și a suplimenta procesul de predare. 

Mr Karl Bartlett

PGCE, BA, TEFL

Stagiul 2

Karl este originar din Nottingham, Marea Britanie și se alătură echipei noastre în calitate de învățător la Stagiul 2. A avut o carieră variată, începând cu armata britanică și continuând cu o serie de cursuri de formare profesională și activități didactice în școli internaționale, educația fiind o constantă pe tot parcursul vieții. Karl a absolvit studiile universitare cu diploma de Licență în Istorie în cadrul Universității Bolton, Marea Britanie. De asemenea, deține un certificat de predare pentru limba engleză ca limbă străină (TEFL), precum și certificări în educație și formare.

După ce a absolvit studiile universitare, Karl a petrecut doi ani predând în Marea Britanie. Din 2012, a lucrat în mai multe școli internaționale în Bulgaria, Qatar și Egipt, predând programa națională din Anglia pentru o varietate de vârste la ciclul primar.

Karl iubește să petreacă timpul liber făcând drumeții cu familia. Iubește istoria și este pasionat să învețe despre istoria culturală și socială a fiecărei țări în care a trăit. Karl așteaptă cu nerăbdare să își aducă pasiunea și cunoștințele despre mediul înconjurător la BIST. 

Ms Daniela Ene

PGCE, BA, MA

Stagiul 2

Daniela este din București și are o experiență de peste nouăsprezece ani în școli internaționale la ciclul primar. Ea a obținut calificarea de învățător la școala primară, ulterior absolvind facultățile de Drept și Psihologie în București. Continuând procesul de dezvoltare profesională, Daniela a obținut și o diplomă de Master în Psihologia Educațională și Consiliere Școlară în București.

Pe parcursul carierei, Daniela a avut oportunitatea să experimenteze atât sistemul de educație britanic cât și cel american. De-a lungul anilor, s-a implicat activ într-o multitudine de activități, ceea ce i-a oferit posibilitatea să dezvolte competente în domenii variate, în plus față de activitatea la clasă: consilierea elevilor, programe de suport pentru elevi cu nevoi de învățare, organizarea evenimentelor școlare precum și săptămâni tematice. Danielei îi place să citească; este un mare promotor al unui stil de viață sănătos precum și al abordării Growth Mindset în educație și în viață, în general. 

Mr Edward Bithell

PGCE, BSc

Stagiul 2

Edward se alătură echipei BIST în calitate de învățător la Stagiul 2. A absolvit studiile universitare cu diplomă de merit în Biologie, ulterior obținând calificarea de profesor la ciclul primar la Universitatea Birmingham, Marea Britanie. După finalizarea studiilor, el a predat timp de unsprezece ani în diferite școli din Marea Britanie. În această perioadă, a fost implicat și în coordonarea anumitor stagii sau materii de studiu ca matematica, științele și tehnologia informației.

În ultimii nouă ani, Edward a activat ca învățător și membru al echipei manageriale în școli internaționale din cadrul comunității militare britanice în Germania, lucrând cu elevi cu vârste între cinci și unsprezece ani. Edward este pasionat de educația în aer liber și a urmat cursuri de dezvoltare profesională privind implementarea acestui concept în școli. Una din dorințele și obiectivele lui, este să integreze mediul înconjurător și natura în actul educațional, pentru a arata copiilor relevanța noțiunilor teoretice studiate la clasă și pentru a îmbunătăți procesul de învățare pentru toți copiii.

Mr Benjamin Shorten

PGCE, BA, MA

Stagiul 2

Benjamin se alătură echipei British International School of Timișoara în calitate de învățător la Stagiul 2. Benjamin a crescut în Mallorca, Spania, unde a urmat Queen’s College International School. Este un vorbitor nativ de limbă engleză, dar și vorbitor de limbă spaniolă. Benjamin a predat timp de cinci ani elevilor spanioli, în limba engleză.

A studiat Educația pentru Școala Primară la Universitatea Dundee din Marea Britanie și a lucrat de la absolvire ca învățător la ciclul primar în sistemul de învățământ scoțian.

Benjamin este un jucător pasionat de rugby și fotbal și iubește educația fizică și matematica. 

Ms Joanne Gogelescu

PGCE, BA, MA, NPQH

Stagiul 2

Joanne este originară din Nottinghamshire, Marea Britanie și a obținut diploma de Licență în Studii Urbane și ulterior, diploma de Master în Educație la Universitatea din Nottingham.

Joanne a avut oportunitatea să experimenteze viața în mai multe școli din România, Australia, Nigeria, Kenya și Olanda. Prima experiență într-o școală internațională a fost la Cluj-Napoca, unde l-a întâlnit și pe soțul ei de naționalitate română. Înainte de a se alătura echipei BIST, Joanne a avut de asemenea oportunitatea să dețină posturi de conducere și să lucreze cu copii de vârste și naționalități variate.

Joanne este pasionată de pedagogie și de interacțiunea cu copiii. Unul dintre obiectivele ei prioritare în școală este acela de a inspira și de a ajuta copiii să se descopere și să își dezvolte abilitățile de gândire prin curiozitate, creativitate și imaginație. In plus, Joanne consideră că modul în care școala și implicit copiii, se implică în activități caritabile în comunitate, contribuie decisiv la educația copiilor și dezvoltarea compasiunii, empatiei și conștientizarea în legătură cu provocările societății în care trăim. 

Ms Maria Martin

PGCE, BA, MA, TESOL

Stagiul 2

Maria a obținut diploma de Licență în Învățământul Primar urmând cursurile Universității din Granada, Spania. Și-a început cariera de profesor în Marea Britanie, unde a locuit timp de doisprezece ani. În 2011, s-a mutat în Spania, unde a lucrat pentru Ministerul Educației și British Council, predând la ciclul primar unde a folosit un curriculum bilingv. Înainte de a se alătura echipei noastre, Maria a predat într-o școală independentă din Bahamas, perioadă în care a obținut și diploma de Master în Educație și Tehnologia Informației.

Maria este pasionată de educație și iubește să-și petreacă timpul în școală, înconjurată de copii. Unul dintre obiectivele ei prioritare în școală este acela de a susține dezvoltarea holistica a copiilor, pentru a le da oportunități variate să se dezvolte în adulți încrezători în forțele proprii, fericiți și de succes.

În afara școlii, Mariei îi place să alerge, să exploreze mediul înconjurător și să se implice în comunitate în activități de voluntariat și de caritate. 

Gimnaziu

Mr Paul Jennings

PGCE, BA

Director Gimnaziu și Liceu / Limba engleză, Teatru

Paul se alătură echipei British International School of Timișoara în rolul de Director de gimnaziu și liceu. A absolvit cu diplomă de merit studiile universitare în specializarea Literatură Engleză în cadrul Universității Sheffield, obținând ulterior o diplomă postuniversitară în Educație în Limba Engleză și Teatru. Paul are o experiență vastă în școli în Marea Britanie atât ca pedagog, cât și în posturi de conducere. A predat în Kent, Hertfordshire, dar și la o școală cu internat din Gloucestershire în Marea Britanie, ulterior în Elveția, și în ultimii ani în România.

Paul consideră că educația este esențială pentru asigurarea viitorului succes al elevului: integritatea, coerența, respectul, curiozitatea, creativitatea, implicarea în comunitate și determinarea vor sta la baza noii generații de elevi BIST.

British International School of Timișoara este un proiect nou, iar primii noștri elevi au ocazia fantastică să participe la această aventură din prima zi. Ei vor absolvi școala noastră în anii următori nu doar cu rezultate excelente la examene, dar, la fel de important, simțind că au luat parte la o călătorie deosebită de explorare și descoperire, experiență care le va marca pozitiv întreaga viață.

În viața personală, pasiunile lui Paul includ gătitul, drumețiile, plimbarea cu bicicleta, cinematografia mondială, literatura și este un suporter înfocat al echipei Manchester United.

Mr Kurt Funkenhauser

PGCE, BA

Geografie, Limba engleză, Educație fizică

Kurt este din Windsor, Ontario, Canada. Este licențiat în Studii Ecologice și deține o diplomă postuniversitară în Educație, acordată de Universitatea din Strathclyde. Kurt a predat în mai multe părți ale lumii în ultimii zece ani, printre care și în Spania și Malaezia. Experiența sa de predare include științele umane (inclusiv limba engleză) și educație fizică. Pe lângă pasiunea pentru educație, Kurt este implicat într-o varietate de proiecte cu elevii în afara sălii de clasă, în calitate de antrenor și organizator de programe de voluntariat, excursii și competiții sportive.

Kurt așteaptă cu nerăbdare să locuiască în România și să exploreze Timișoara și peisajul rural înconjurător. În timpul liber, pasiunile sale includ golful, ciclismul și petrecerea timpului cu familia. 

Ms Milica Ergic

PGCE, BA, MA

Istorie, Dezvoltare personala, Limba engleză

Milica a absolvit Universitatea de Filologie cu specializarea Limba și Literatura Engleză și și-a obținut diploma de master la Universitatea din Belgrad în 2013. În timpul studenției, ea a predat la școli primare și gimnaziale ca parte a cursurilor pedagogice, descoperindu-și astfel pasiunea pentru educație.

Milica și-a petrecut ultimii cinci ani într-o școală internațională în Malta, unde a dobândit experiență într-un sistem educațional internațional cu predare în limba engleză. Aici, a lucrat cu elevi din ciclul gimnazial și a predat cursuri de geografie, istorie, literatură și tehnologie informațională.

Milica își dorește să predea ore creative și dinamice și crede că este important ca elevilor să li se ofere libertatea de a se exprima liber și de a înțelege că greșeala este parte din procesul de educație, fiind doar un pas înainte spre răspunsul corect. 

Ms Diana Stanica

PGCE, BSc, MA

Matematică, Tehnologia informației

Diana se alătură echipei British International School of Timișoara în calitate de profesor de matematică și informatică. Diana a absolvit studiile Universității de Vest din Timișoara obținând o diplomă de licență în Matematică și Informatică. După absolvire, ea a predat matematică timp de patru ani în școli generale din România. Înainte de aceasta, a decis să încerce sistemul de învățământ britanic și s-a mutat la Londra pentru a preda matematica elevilor din ciclul gimnazial, la o școală multiculturală din Dagenham.

În ultimii cinci ani, Diana a lucrat în sistemul școlar britanic cu elevi cu vârste cuprinse între unsprezece și șaisprezece ani. Are experiență în pregătirea elevilor pentru examenele IGCSE și a reușit să asigure elevilor săi rezultate foarte bune la examene în ultimii ani.

Diana este pasionată de lectură, jocuri logice și grădinărit. 

Dr Silviu Nastase

PGCE, BSc, MA, PHD

Științe (Chimie, Fizică, Biologie)

Silviu se alătură echipei British International School of Timișoara în calitate de profesor de științe, cu responsabilități în coordonarea sistemului de examinare Cambridge, precum și a orarului academic. Înainte de a se alătura echipei noastre, a lucrat la o școală internațională britanică în București unde a predat elevilor din Stagiile 3, 4 și 5. Silviu a obținut diploma de Licență și Master în Chimie la Universitatea din București și a continuat studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții.

În calitate de cercetător al Universității din București și al Universității Politehnica din București, a publicat numeroase articole științifice în reviste internaționale, a fost implicat în mai multe proiecte internaționale și a beneficiat de burse de studiu la Universität Karlsruhe (Germania), Universitatea din Manchester (Marea Britanie) și Universitatea din Pavia (Italia). Lui Silviu îi place să citească și să facă ciclism, una dintre cele mai mari pasiuni ale sale fiind fotografia. 

ro_RO
en_GB ro_RO