Acreditări

British International School of Timisoara a obținut ambele calificări internaționale planificate pentru acest an - COBIS și Cambridge.

Calificări internaționale 

Council of British International Schools (COBIS)

Cea mai distinsă acreditare pentru o instituție internațională de învățământ cu un curriculum de sorginte britanică este acreditarea COBIS. BIST a devenit o școală COBIS în cursul primului an școlar. O instituție de învățământ având eticheta COBIS este o una care funcționează pe baza unor norme specifice privind practica deontologică și care totodată aderă la standarde robuste și riguroase în tot ceea ce privește universul academic. O școală COBIS este o școală care pune mai presus de orice siguranța copiilor, bunăstarea și dezvoltarea emoțională a acestora.

Detalii

Cambridge Assessment International Education

Cambridge Assessment International Education este una din cele mai prestigioase comisii de examinare dar și unul dintre furnizorii internaționali de servicii educaționale și calificări cu recunoaștere internatională. Cambridge Assessment International Education oferă servicii de examinare și calificare pentru 10,000 de instituții de învățământ din peste 160 de țări. O școală cu un curriculum ce poartă marca Cambridge International este o instituție de învățământ care asigură un curriculum de înaltă calitate și care oferă elevilor oportunitatea unică de a obține calificări recunoscute la nivel internațional.

Detalii

Acreditări naționale

Agentia Nationala de Asigurare a Calitatii Invatamantului Preuniversitar (ARACIP)

BIST a început procedurile de autorizare depunând actele necesare la ARACIP și ca atare va fi recunoscută ca școală internațională cu un curriculum de sorginte britanică, după acreditrea COBIS. 

Detalii

Calificări

Cambridge International General Certificate of Secondary Education (IGCSE)

Cambridge International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) reprezintă cea mai cunoscută calificare internațională acordată elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Aceasta este recunoscută de universități și angajatori de top din întreaga lume și ca atare reprezintă un pașaport internațional către progres și succes. Elaborată în urmă cu mai mult de 30 de ani, calificarea este testată și confirmată de numeroase școli din întreaga lume. Programul IGCSE asigură o punte fiabilă între Stagiul 5 și Diploma de Bacalaureat Internațional.

Detalii

International Baccalaureate

BIST intenționează să devină o școală IB și să ofere elevilor înscriși în Stagiul 5 oportunitatea excepțională de a absolvi obținând totodată o calificare recunoscută la nivel mondial.
Programul aferent obținerii Diplomei de Bacalaureat Internațional va permite elevilor noștri să se înscrie la orice universitate din lume, inclusiv în cadrul celor din România. 

Detalii

Cambridge Advanced

Cambridge Advanced este pentru elevii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani care au nevoie de studii avansate pentru a se pregăti pentru universitate și învățământul superior. Oferă cursanților două variante: Cambridge International AS & A Level și Cambridge Pre-U.

Cambridge Advanced se construiește pe bazele Cambridge Secondary, deși cursanții nu trebuie să finalizeze acea etapă înainte de aceasta.

Detalii
 
ro_RO