Acreditări

British International School of Timisoara. a demarat procesul de acreditare
făcând demersurile necesare la instituțiile competente. Anticipăm răspunsuri pozitive
de la toate aceste instituții și ca atare vă vom ține la curent cu evoluțiile acestui proces.

Calificări internaționale 

Council of British International Schools (COBIS)

Cea mai distinsă acreditare pentru o instituție internațională de învățământ cu un curriculum de sorginte britanică este acreditarea COBIS. BIST intenționează să devină o școală COBIS în cursul primului an școlar. O instituție de învățământ având eticheta COBIS este o instituție care funcționează pe baza unor norme specifice privind practica deontologică și care totodată aderă la standarde robuste și riguroase în tot ceea ce privește universul academic. O școală COBIS este o școală care pune mai presus de orice siguranța copiilor și bunăstarea și dezvoltarea emoțională a acestora.

Detalii

Cambridge Assessment International Education 

Cambridge Assessment International Education este una din cele mai prestigioase comisii de examinare dar și unul din furnizorii internaționali de servicii educaționale și calificări cu recunoaștere internationala. Cambridge Assessment International Education oferă servicii de examinare și calificare către 10,000 de instituții de învățământ din peste 160 de țări. O școală cu un curriculum ce poartă marca Cambridge International este o instituție de învățământ care asigură un curriculum de înaltă calitate și care oferă elevilor oportunitatea unică de a obține calificări recunoscute la nivel internațional.
BIST intenționează să devină o școală sub egida Cambridge International și totodată să obțină acreditarea Cambridge în cursul primului an academic.

Detalii

Calificări aferente ciclului gimnazial

Cambridge International General Certificate of Secondary Education (IGCSE)

Cambridge International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) reprezintă cea mai cunoscută calificare internațională acordată elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Aceasta este recunoscută de universități și angajatori de top din întreaga lume și ca atare reprezintă un pașaport internațional către progres și succes. Elaborată în urmă cu mai mult de 30 de ani, calificarea este testată și confirmată de numeroase școli din întreaga lume. Programul IGCSE asigură o punte fiabilă între Stagiul 5 și Diploma de Bacalaureat Internațional.

Detalii

Ciclul liceal

International Baccalaureate

BIST intenționează să devină o școală IB și să ofere elevilor înscriși în Stagiul 5 oportunitatea excepțională de a absolvi obținând totodată o calificare recunoscută la nivel mondial.
Programul aferent obținerii Diplomei de Bacalaureat Internațional va permite elevilor noștri să se înscrie la orice universitate din lume, inclusiv în cadrul celor din România. 

Calificări recunoscute național

Agentia Nationala de Asigurare a Calitatii Invatamantului Preuniversitar (ARACIP)

BIST a început procedurile de autorizare depunând actele necesare la ARACIP și ca atare va fi recunoscută ca școală internațională cu un curriculum de sorginte britanică, în urma acreditării COBIS.
Acest lucru se va întâmpla în primul an de activitate.

Detalii
ro_RO
en_GB ro_RO