Viziunea, Misiunea și Valorile Noastre

Viziunea noastră

We Provide the Foundation on Which Our Children Can Flourish
Inspirăm elevii noștri să învețe și să trăiască cu un scop

Misiunea noastră

Construirea unei comunități academice în care elevilor li se oferă oportunități bogate și variate de a Învăța, a Experimenta, a se Dezvolta, a Prospera și a Excela în toate nivelurile academice și personale

Valori

 Gândim, explorăm și învățăm
Ascultăm, respectăm și ne pasă
Vorbim, participăm și ne străduim

Obiectivele noastre

 • Elevii – Vom pune mai presus de orice decizii și activități, bunăstarea, nevoile și educația copiilor;

 • Mediu – Vom oferi un mediu propice, stimulativ, pozitiv, sănătos și sigur pentru toți copiii;

 • Curriculum – Vom pune în aplicare un curriculum recunoscut la nivel internațional;

 • Dezvoltare personală – Vom aplica un program de dezvoltare personală care va garanta că toți copiii sunt sprijiniți și prețuiți;

 • Abordare – Vom avea o abordare modernă, pozitivă, captivantă și stimulativă;

 • Îmbogățire – Vom îmbogăți educația elevilor noștri prin încurajarea implicării acestora într-o gamă vastă de activități extra-curriculare;

 • Relaționare – Vom învăța să trăim și să lucrăm împreună și individual, cultivând în același timp relații bine consolidate și bazate pe grijă și respect între elevi, personalul școlii și părinți;

 • Comunicare – Vom depune toate eforturile pentru a ne învăța elevii să interacționeze și să comunice eficient;

 • Servicii – Ne vom implica elevii în proiecte fiabile de sprijinire a comunității;

 • Perfecționare – Vom susține procesul de perfecționare continuă în cadrul școlii noastre;

 • Parteneriatul școală / părinți – Vom construi parteneriate robuste cu părinții elevilor noștri.

Concept educațional

Educația în societate

Trăim într-o lume aflată într-o continua și rapidă schimbare. Ca societate, ne confruntăm cu provocări la nivel social, economic, politic și de mediu. Mai important, trăim într-o lume in care educația reprezintă unul din cei mai importanți factori în găsirea celor mai bune soluții la provocările viitorului. Cum ne creștem și educăm copiii, poate fi cel mai important factor pentru evoluția planetei noastre.

Educația în școli

O societate sănătoasă și prosperă poate fi construită doar pe fundația oferită de un sistem educațional robust și eficient. Din această perspectivă, școala joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea copiilor noștri și pentru consolidarea și perpetuarea valorilor și principiilor care ne definesc.

Școlile de prestigiu înțeleg faptul că rolul acestora merge dincolo de simpla furnizare de informații curriculare și de evaluarea cunoștințelor; acestea înțeleg că la fel de importantă este construirea și dezvoltarea de abilități și competențe.

Școlile centrate pe elevi

Toți copiii se nasc cu un potențial imens de dezvoltare. Curiozitatea și dorința acestora de a învăța zilnic lucruri noi sunt naturale; copiii încep școala cu imaginație sclipitoare, cu minți dornice de a acumula noi noțiuni dar și cu dorința de a-și asuma riscuri. Ține doar de noi să le menținem și să le dezvoltăm talentele și să le stimulăm potențialul prin tot ceea ce facem în școală.

Valori și principii

Pentru ca o instituție de învățământ să își atingă cu succes obiectivele propuse, aceasta trebuie să fie fondată, construită și condusă urmând o serie de valori fundamentale, ca de pildă: respectul, toleranța, integritatea și onestitatea.

Pentru ca o instituție de învățământ să aibă succes, aceasta trebuie să promoveze o cultură a imaginației, a creativității și a inovației. Aceste caracteristici oferă o fundație solidă pe care cadrele didactice și elevii pot explora, descoperi, învăța, experimenta și se pot dezvolta.

Profesorii reprezintă cea mai valoroasă resursă a oricărei școli

În cadrul BIST înțelegem că o școală este la fel de bună ca suma tuturor componentelor sale. Profesorii de valoare stau la baza unei școli de prestigiu. Deși este o meserie plină de satisfacții și înălțătoare, educarea elevilor implică o responsabilitate imensă; în definitiv, activăm în sectorul clădirii caracterelor și în cel al modelării acestora pentru viitorul lumii în care trăim.

Oportunități pentru viață

Toți elevii care studiază în cadrul British International School of Timisoara se vor confrunta cu vaste oportunități de dezvoltare și de interconectare cu lumea la nivel internațional.

Elevii care se înscriu la această școală vor păși într-o lume de vise și oportunități care se va dezvolta proporțional cu dorința, efortul, determinarea și ambiția acestora.

Parteneriatul școală / părinți 

Educația începe acasă, în cadrul familiei. Implicarea părinților precum și un parteneriat școală – părinți, pozitiv și constructiv sunt vitale pentru educarea și dezvoltarea copiilor noștri. Este extrem de important ca școala și părinții să colaboreze și să aibă abordări similare atunci când vine vorba despre implementarea valorilor și a programelor noastre educaționale.

Mesajul Directorului

Sunt încântat să vă urez bun venit la British International School of Timisoara.

Aș dori să încep prin a spune că sunt fericit și mândru să fac parte din echipa care dezvoltă în Timișoara ceea ce ne face plăcere să numim a fi „the Foundation on which our children can flourish"și anume British International School of Timisoara.

Educația constituie cel mai de preț dar pe care îl putem oferi copiilor noștri, întrucât aceasta este cheia pentru viitorul și identitatea lor. Din acest motiv, e important să ne asigurăm că tot ceea ce facem acasă ca părinți, și la școală, în calitate de dascăli, este să oferim copiilor noștri cel mai propice mediu de dezvoltare emoțională și de evoluție pe toate planurile.

 Angajamentul pe care ni-l asumăm noi, echipa BIST, este acela de a face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că prin folosirea unui curriculum de sorginte britanică și a unei abordări internaționale, oferim o experiență unică atât copiilor cât și cadrelor didactice. Atmosfera primitoare, ca într-o mare familie are la bază respectul, încrederea și compasiunea.

 În cadrul BIST ne dorim ca toți membrii comunității să înțeleagă și să adere la etosul și valorile școlii. Educația este calea spre o viață fericită, plină de obiective, succes și reprezintă cel mai important aspect care contribuie la construirea unei societăți sănătoase și puternice. O educație robustă poate fi construită doar pe o fundație care combină valorile fundamentale cu regulile și reglementările in vigoare, menite să protejeze toți membrii comunității și totodată să ofere tuturor oportunități egale de dezvoltare și progres.

 Unul dintre obiectivele noastre pe termen lung este acela de a ne asigura că toți elevii vor absolvi școala ca tineri adulți educați, responsabili, independenți și fericiți. Tineri cu o abordare complexă, pozitivă și echilibrată asupra vieții, cu deprinderi, abilități, competențe și valori care le vor permite, nu doar să își clădească o viață de succes, ci și să aducă o contribuție importantă pentru comunitatea în care vor trăi. 

 Dorim ca toți elevii care vor absolvi această școală să aibă capacitatea de a-și conștientiza punctele la care excelează dar și punctele care necesită îmbunătățire, pasiunile și competențele. Mai mult, dorim ca toți elevii să învețe cum să trăiască o viață plină de sens.

BIST are la dispoziție o echipă de primă clasă, cu profesori și personal experimentat și pasionați, o conducere remarcabilă pentru a oferi impuls și îndrumare, pentru a sprijini personalul care iubește ceea ce face și oferă un sentiment real de apartenență în comunitatea BIST.

Vă invit să veniți, să ne vizitați școala, să observați modul de predare-învățare, să savurați atmosfera unică de care suntem atât de mândri. Sper că veți decide să vă alăturati comunității BIST.

Cu deosebită considerație, 

Ciprian TIPLEA
Director Academic

 
ro_RO
en_GB ro_RO