Blog

School Life

Ora de fizica

La ora de fizica, elevii din anul 7n au studiat rezistenta aerului, una dintre fortele care incentineste lucrurile. Elevii au confectionat parasite din pungi de plastic iar ca parasutisti au folosit diverse jucarii. Acestia au cantarit masa parasutistilor folosind un instrument electronic, precum si suprafata parasutei. Au lansat parasutele de la balconul curtii interioare si au masurat cu un cronometru timpul pana au ajuns jos. Au observant ca rezistenta aerului este influentata atata de suprafata ptrecum si de greutate.


Ora de biologie

La ora de biologie, elevii din anul 9 au învățat despre diferitele tipuri de microscoape și părțile componente principale. Au început să studieze despre celule, tipurile diferite și cum acestea se unesc pentru a forma țesuturi. Au folosit microscopul pentru a vizualiza diverse celule de origine vegetală cât și animală.


Ziua "Costumația personajului meu preferat"

Acest eveniment, ce a avut loc vineri 15 Noiembrie 2019, a oferit copiilor din școala noastră oportunitatea de a se costuma în eroul sau personajul preferat din cărți sau filme, să se distreze împreună cu prietenii și profesorii, dar și să facă o faptă bună. Copii au strâns bani pentru a susține inițiativa "children în need", ca parte a unei noi colaborări începute cu Asociația C.O.P.I.I. din Timișoara.


United Day Celebration – 25 October

A fost o zi minunată, o excelentă oportunitate pentru comunitatea BIST pentru ne reuni și sărbători spiritul internațional al școlii noastre, diversitatea, respectul și toleranța pentru alte culturi și naționalități. Spectacolul pregătit ne-a arătat creativitatea și talentul copiilor noștri și ne-a dat prilejul de a pune în practică o bună parte din valorile noastre. A fost un mod minunat de a marca jumătatea primului trimestru. Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice și multe mulțumiri părinților pentru ca ne-au fost alături!

Year 9 parents workshop / Checkpoint and beyond – 9 October

Parents – school partnership is fundamentally important at BIST in order to ensure the best possible experience for the children in the school. From this perspective the Year 9 parents (and their children) were given important information about the Key Stage 3 and Key Stage 4 examination programme in an attempt to support them with important decisions children will have to make in February 2020 when they will choose their subjects for the GCSE programme in Year 10 and 11.


House Games / School Values – 27 September

This was a wonderful opportunity for us to celebrate our school values through a various of indoor activities and outdoor games. It was a fun day with a lot of collaborative work, team spirit, competition and keen and happy children taking part and getting involved.


ro_RO
en_GB ro_RO