Blog

School Life

COBIS Eco Film Awards

Elevii din anul 8 au făcut o misiune din a oferi materialelor reciclabile din campusul BIST un nou scop. Au adunat sticle de plastic, găleți de vopsea, resturi de sfoară, ghivece de flori, carton și hârtie și le-au transformat în instrumente muzicale.Bongos din ghivece, Maracas din sticle de plastic, Congas din găleți de vopsea au devenit instrumentele de percuție preferate. După finalizarea construcției instrumentelor elevii le-au oferit mai multă personalitate prin culori și texturi aplicate. Instrumentele de percuție, construite cu mult entuziasm și creativitate de către elevi, au fost folosite pentru a acompania creația lor muzicală. Împreună cu profesorul de muzică, Mihai Bizgan, copiii au compus versurile și linia melodică pentru piesa "Protejăm natura" și au interpretat-o în atelierul de muzică al școlii. Video-ul a fost trimis la COBIS pentru competiția Eco Film Awards. Câștigătorii vor fi anunțați în Aprilie 2020.

All the percussion instruments that were manufactured with a lot of enthusiasm and creativity by the students were used to accompany their musical creation. With support from their music teacher, Mihai Bizgan, students wrote the lyrics and put together the structure of an original composition called “We protect the nature”. The whole experience concluded with the performance of their creation. We hope you enjoy the result of their work, they definitely enjoyed being a part of it!

The video was sent to COBIS and results of the Eco Film Awards competition will be announced in April 2020.


Concurs de arte vizuale COBIS 2020

Concursul de artă COBIS este o sărbătoare a creativității în școlile membre COBIS. Aceasta este o oportunitate fantastică pentru elevii noștri de a concura la nivel internațional și de a câștiga expunere, deoarece lucrările lor de artă vor fi afișate în întreaga lume. Concursul COBIS Art 2020 a început în octombrie și se încheie vineri, 28 februarie.
Tematica pentru concursul de arte vizuale Cobis 2020 este ‘Acțiunile de azi creează lumea de mâine’.Elevii pot interpreta această temă în orice mod doresc, dar ea trebuie să se reflecte în toate lucrărilor lor artistice.

Elevii se pot încadra în cinci categorii:

  • Clasa pregătitoare
  • Stagiul 1
  • Stagiul 2
  • Stagiul 3
  • Lucrări de grup

Câștigătorii vor fi anunțați pe site-ul COBIS până la începutul lunii aprilie 2020, iar lucrările câștigătoare vor fi publicate și ele pe site-ul COBIS.


Arte creative

Elevii din anul 9 au învățat despre Pop Art în timpul orelor de Arte creative. Aceștia au făcut cunoștință cu viziuni diferite ale acestui curent de artă modernă prin studierea operelor lui Andy Warhol și Roy Lichtenstein dar și prin aplicarea practică. Folosind culori aprinse, acuarele, markere, creioane, linii de contur accentuate și tipare repetitive aceștia au conceput lucrări proprii.


Concursul Regional de Creație Literară și Plastică ”Clipe de toamnă”

În luna octombrie a anului trecut, 4 dintre elevii British International School of Timișoara, au participat la Concursul Regional de Creație Literară și Plastică ”Clipe de toamnă” organizat de ISJ Timiș, CCD Timiș, Șc. Gimnazială nr.7 ”Sfânta Maria” și Asociația ”Împreună pentru copii”.

În urma unui acord de parteneriat, încheiat între cele două școli, elevii BIST, coordonați de prof. lb. română Adelina Leanca și prof. lb. română Raluca Bembe, au concurat la secțiunea de creație literară. În urma jurizării, aceștia au obținut premii remarcabile, ceea ce ne face să fim mândri de implicarea lor în activități și în afara școlii. Premiile obținute sunt:

Lara - anul 4 – Premiul I

Gloris - anul 4 – Premiul I

Anda - anul 5 – Premiul II

Raul - anul 5 – Premiul III


Ora de fizică

La ora de fizică, elevii din anul 7B au studiat rezistența aerului, una dintre forțele care incentinește lucrurile. Elevii au confecționat parașute din pungi de plastic, iar ca parașutiști au folosit diverse jucării. Aceștia au cântărit masa parașutiștilor folosind un instrument electronic, precum și suprafața parașutei. Au lansat parașutele de la balconul curții interioare și au măsurat cu un cronometru timpul până au ajuns jos. Au observat că rezistența aerului este influențată atât de suprafață precum și de greutate.


Ora de biologie

La ora de biologie, elevii din anul 9 au învățat despre diferitele tipuri de microscoape și părțile componente principale. Au început să studieze despre celule, tipurile diferite și cum acestea se unesc pentru a forma țesuturi. Au folosit microscopul pentru a vizualiza diverse celule de origine vegetală cât și animală.


Costumația personajului preferat

Acest eveniment, ce a avut loc vineri 15 Noiembrie 2019, a oferit copiilor din școală oportunitatea de a se costuma în eroul sau personajul preferat din cărți sau filme, să se distreze împreună cu prietenii și profesorii, dar și să facă o faptă bună. Copii au strâns bani pentru a susține inițiativa "Children in need", ca parte a unei noi colaborări începute cu Asociația C.O.P.I.I. din Timișoara.


United Day Celebration – 25 October

A fost o zi minunată, o excelentă oportunitate pentru comunitatea BIST pentru ne reuni și sărbători spiritul internațional al școlii noastre, diversitatea, respectul și toleranța pentru alte culturi și naționalități. Spectacolul pregătit ne-a arătat creativitatea și talentul copiilor noștri și ne-a dat prilejul de a pune în practică o bună parte din valorile noastre. A fost un mod minunat de a marca jumătatea primului trimestru. Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice și multe mulțumiri părinților pentru ca ne-au fost alături!

 
ro_RO
en_GB ro_RO